Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] kontrolki pomocy

Gość kamil9856

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kamil9856

Witam jestem tu nowy nie znalazlem na tym forum dzialu"przywitaj sie" wiec jestem z Kostrzyna nad odra, mam 24 lata ,obecnie jestem stalym bywalcem na W210.pl. Posiadam Micre K11 i mam z nia mamly problem, ostatnio jak jechalem micra to zapalily mi sie dwie kontrolki tzn.jedna napewno od recznego bo jak sposzczal reczny to nie gasnie a droga jest obok tez czerwona,razem pala mi sie dwie kontrolki i za nic nie chca zgasnac, od czego zaczac szukanie usterki bo nie mam zielnoego pojecia,nastepny problem to z tyłu nie oswietla tablicy rej.dodam ze bezpieczniki wszystkie ok. prad tam wogole nie dochodzi.prosze o odpowiedz i pozdrawiam..............

co do ręcznego koleżanko to też miałem ostatnio taką przygodę, ta krańcówka się za śmieciła kurz i takie tam farfocle.. poruszaj sobie nim żeby się rozruszał, ewentualnie zdejmij obudowę i przeczyść ręcznie ten wyłącznik. co do tej drugiej kontrolki to ta co jest zaznaczona na zdjęciu?? jedna to ręczny a druga to sam nie wiem ale są na wspólnej ścieżce i mi zapala się wraz z ręcznym.. może ktoś wie do czego ona jest?? a co do światełek to sprawdź czy może ci się nie spaliły, możesz również sprawdzić masę bo jak nie będzie to też światełka będzie brak.:)pozdrawiam.

Witam jestem tu nowy nie znalazlem na tym forum dzialu"przywitaj sie" wiec jestem z Kostrzyna nad odra, mam 24 lata ,obecnie jestem stalym bywalcem na W210.pl. Posiadam Micre K11 i mam z nia mamly problem, ostatnio jak jechalem micra to zapalily mi sie dwie kontrolki tzn.jedna napewno od recznego bo jak sposzczal reczny to nie gasnie a droga jest obok tez czerwona,razem pala mi sie dwie kontrolki i za nic nie chca zgasnac, od czego zaczac szukanie usterki bo nie mam zielnoego pojecia,nastepny problem to z tyłu nie oswietla tablicy rej.dodam ze bezpieczniki wszystkie ok. prad tam wogole nie dochodzi.prosze o odpowiedz i pozdrawiam..............

Sprawdź poziom płynu hamulcowego w zbiorniczku,może być za niski.Co do oświetlenia tablicy to mógł się przełamać przewód w wiązce którą widać po otwarciu klapy (jest w gumie )czesto padają właśnie zimą bo przewody są wtedy sztywne i wiele im nie trzeba,podobnie może się zdarzyć z przewodami tylnej wycieraczki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...