Gość ben131313 Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Proszę o radę. Mam almerę 97 2.0d. I wraz z nią mam problem z prędkościomierzem. Kidy rano ruszam w drogę wszystko jest ok po przejechaniu kilkunastu kilometrów wskazówka zaczyna falować i powoli opadać aż do zera. I już nic nie jest w stanie jej ruszyć. Po wystygnięciu samochodu i ponownym uruchomieniu sytuacja się powtarza?.? Jeżeli miał ktoś z tym problem lub podobny proszę o podpowiedź bo nie wiem co to za usterka. Z góry serdecznie dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kojak85 Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Ja mam podobny problem tyle, że z analogowym licznikiem kilometrów. Próbowałem się coś tam bawić, ale nic nie wskórałem. Było na temat już parę tematów na tym forum. Generalnie ja podejrzewam zimy lut i to by mogło tłumaczyć to zjawisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Skoro wpływ na zachowanie prędkościomierza ma temperatura silnika to przyczyny szykał bym przy czujce prędkości obrotowej. Sprawdz obwód i na wszelki wypadek przeczyść styki zegarów. Co do analogowego licznika kilometrów to już chyba gdzieś było ustalone że to zdechnięty napęd bembenków - czy to u Ciebie nie pomogło?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falo Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Witam Przeczytaj sobie mój post pod tym tematem http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/62043-n15-obrotomierz-i-kontrolka-check/ U mnie po tym zabiegu działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ben131313 Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Dziękuję Wszystkim za pomoc i rady. I proszę o jeszcze, może kiedyś będę mógł się odwdzięczyć Jeszcze raz DZIĘKI... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.