Gość matejko_20 Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 witam mam problem a mianowicie cos sie dzieje z samochodem gdy daje gazu wchodzi na pewne obroty łapie doła i po chwili ma przyspieszenie i tak na każdym biegu cos takiego jak rezonans w benzynie tylko ze to nie jest benzyna a żłopie paliwa jak wściekły a mocy nie ma dużej co to może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emeryt03 Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Przepływomierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Przepływomierz to raz a zaświergolony filtr powietrza to dwa No i nastawnik może być do roboty.Jak motorek zimny to zawsze go będzie mulić. Poczytaj tematy z FAQ http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/60477-p11-i-p11144-faq-silnik-cd20t-diesel/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość musznik Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 napisz konkretnie jaki masz motor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matejko_20 Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 kurcze ja go mam dopiero 4 dni ale pisze 2.0d elx a mam pytanie czy pompa ma jakąs regulacje jeszcze i czy to ma jakies znaczenie bo na pasku z mechanikiem ustawilismy na 24 zęby tak było w katalogu ale nie mam pojecia co to moze jeszcze byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Matejko Ty masz P10 z silnikiem CD20 czy P11 z CD20T. W P10 powinno być 43 zęby pomiędzy wałami i 23 na pompie Mechanik dał d*py i stąd masz problem Rozrząd do poprawki. W P11 jet między wałami też 43 a na pompie 29 Wydrukuj mu te wytyczne z autodaty i niech to ustawi należycie, a przy okazji niech wyreguluje kąt wtrysku na pompie http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/58643-p11144-rozrzd-20td-po-wymianie-nie-chce-odpaliae/page__view__findpost__p__674866__hl__rozrz%C4%85d%20wymiana__fromsearch__1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matejko_20 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 p10 cd 2.0 dzisiaj własnie zrobiłem pompa paliwa była ustawiona bardziej do silnika poluzowałem ją i cofnełem ją w stronę budy i ustawiłem dawke narazie cos tam chodzi . a jakie spalanie powinien miec ten silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudy89 Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 od 5 przy super ekonomicznej jeździe, przez 5,6-5,8 szybko w trasie, 6,5 spokojnie w mieście do 9- bardzo krótkie odcinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek24211 Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 mam kolego ten sam motor i u mnie spalanie w trasie 5 osób to około 5,5 l pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heineken72 Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 a początek tłoczenia też ustawiałeś? z tyłu w pompie masz śrubę regulacyjną jakby mulił (ale nie kopcił) to można troche podkrecić. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 chwila chwila Do jakiejkolwiek regulacji to trzeba mieć najpierw dobrze rozrząd ustawiony.To że przekręciłeś pompę to dało ci to że kąt jest bliżej nominału, ale i tak poza zakresem. Przestaw ten pasek na pompie na odpowiednią ilość zębów i dopiero ustawiaj. Takie kręcenie pompą w lewo i prawo to nic nie da. Obroty to możesz sobie podregulować jak masz kąt dobrze ustawiony, tak to nic nie kręć tą śrubą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi