Gość rumun Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Witam wszystkich użytkowników. Mam problem z moją primerą p 11 rok 98 1.6 16v benzyna. Na wolnych obrotach działa bez zarzutów, natomiast chcą przyspieszyć silnik się muli i szarpie. Te objawy są na każdym biegu. Byłem na elektrodiagnostyce i wszystko niby jest w porządku, a silnik dalej przerywa i zamula Nie wiem co może być tego przyczyną. Z góry dzięki za pomoc Rumun [email= monia-r7@o2.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdallas Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 mi to wygląda na przepływkę, miałem podobny problem. Przemyłem przepływkę i jak ręką odjął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rumun Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 uuuuuuuuuuuu a co to jest przepływka??gdzie się znajduję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 1bratek Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 uuuuuuuuuuuu a co to jest przepływka??gdzie się znajduję? Przepływomierz mierzy CI ilość powietrza na dolocie, w zależności od jego wskazań dobierana jest dawka paliwa - jak wskazuje, że mało powietrza dociera to mało paliwa jest podawane - brak mocy. Znajdziesz go pod puszką filtra powietrza. Ja u siebie w 1.6 `97 używałem do czyszczenia mieciutkiego pędzelka do malowania (dostaniesz w papierniczym) Pamiętaj aby przed montażem odpiąć akumulator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rumun Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Przepływomierz mierzy CI ilość powietrza na dolocie, w zależności od jego wskazań dobierana jest dawka paliwa - jak wskazuje, że mało powietrza dociera to mało paliwa jest podawane - brak mocy. Znajdziesz go pod puszką filtra powietrza. Ja u siebie w 1.6 `97 używałem do czyszczenia mieciutkiego pędzelka do malowania (dostaniesz w papierniczym) Pamiętaj aby przed montażem odpiąć akumulator Dzięki wielkie, jutro się za to zabiorę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemo25 Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Jeśli nadal będziesz miał problem sprawdź katalizator. Miałem identyczne objawy tylko moje auto nie chciało wchodzić na wysokie obroty i szarpało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rumun Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 oki. Dzięki za wszystko Katalizator mam w porządku, natomiast przepływka już wyczyszczona, ale stoję dalej, bo mam pękniętą półośkę i czekam na części, więc nie mogę zrobić próby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.