Guest rumun Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 Witam wszystkich użytkowników. Mam problem z moją primerą p 11 rok 98 1.6 16v benzyna. Na wolnych obrotach działa bez zarzutów, natomiast chcą przyspieszyć silnik się muli i szarpie. Te objawy są na każdym biegu. Byłem na elektrodiagnostyce i wszystko niby jest w porządku, a silnik dalej przerywa i zamula Nie wiem co może być tego przyczyną. Z góry dzięki za pomoc Rumun [email= monia-r7@o2.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
djdallas Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 mi to wygląda na przepływkę, miałem podobny problem. Przemyłem przepływkę i jak ręką odjął Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rumun Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 uuuuuuuuuuuu a co to jest przepływka??gdzie się znajduję? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest 1bratek Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 uuuuuuuuuuuu a co to jest przepływka??gdzie się znajduję? Przepływomierz mierzy CI ilość powietrza na dolocie, w zależności od jego wskazań dobierana jest dawka paliwa - jak wskazuje, że mało powietrza dociera to mało paliwa jest podawane - brak mocy. Znajdziesz go pod puszką filtra powietrza. Ja u siebie w 1.6 `97 używałem do czyszczenia mieciutkiego pędzelka do malowania (dostaniesz w papierniczym) Pamiętaj aby przed montażem odpiąć akumulator Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rumun Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 Przepływomierz mierzy CI ilość powietrza na dolocie, w zależności od jego wskazań dobierana jest dawka paliwa - jak wskazuje, że mało powietrza dociera to mało paliwa jest podawane - brak mocy. Znajdziesz go pod puszką filtra powietrza. Ja u siebie w 1.6 `97 używałem do czyszczenia mieciutkiego pędzelka do malowania (dostaniesz w papierniczym) Pamiętaj aby przed montażem odpiąć akumulator Dzięki wielkie, jutro się za to zabiorę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Przemo25 Posted March 11, 2010 Share Posted March 11, 2010 Jeśli nadal będziesz miał problem sprawdź katalizator. Miałem identyczne objawy tylko moje auto nie chciało wchodzić na wysokie obroty i szarpało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rumun Posted March 11, 2010 Share Posted March 11, 2010 oki. Dzięki za wszystko Katalizator mam w porządku, natomiast przepływka już wyczyszczona, ale stoję dalej, bo mam pękniętą półośkę i czekam na części, więc nie mogę zrobić próby Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.