Gość gruby Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Witajcie Posiadam Amerkę 1.5 2001 rok 200 tyś.przejechane. Zapalił się check silnika , auto zaczeło szarpać , obroty skaczą ok 500 na jałowym biegu i podczas jazdy. Serwis stwierdził zę to wina rozrządu , grzałka sondy jest uszkodzona , błą czujnika położenia wału. Proszę o opinie w tej sprawie!!! Gdzie można zakupić części gdyż w serwisie koszt części około 2400 robocizna 800 . Może ktoś może coś podżucić w tej sprawie!! Pozdrawiam Karol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zegarm Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Zacznij od wymiany czujnika położenia wału. Potem sonda. Wyeliminuj najprostsze - to co komp wywalił. Ja kupiłem czujnik wału na allegro za 50zł i od roku mam spokój a w serwisie ok 400zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajdek419 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Dobrą opcją jest sprawdzenie stanu wyciągniecia łańcucha poprzez zdjecie plastikowej osłony rozrządu. Wtedy mozna zobaczyc czy napinacz (łyżwa) jest jeszcze w stanie napiąć lańcuch. Za samo sprawdzenie pewnie zapłacisz tyle co za czujnik... U mnie wymiana obu czujników (za darmo w serwisie w ramach kampani Nissana nic nie pomogla) U mnie tak było sprawdzone - niestety łańcuch do wymniany miałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gruby Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Dzięki wielkie Panowie za pomoc. Pozdrawiam Gruby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 No to zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.