Guest sympatyk Posted March 11, 2010 Share Posted March 11, 2010 Witam, zamierzam kupić nissana. Rok 2003-2004, "doradcy" mówią, żeby kupić 136 KM a nie 114 KM. Czy jest aż taka duża różnica w mocy?? Patrzę też na cenę i przyznam, że tych słabszych jest więcej Pozdrawiam Jestem laikiem jeśli chodzi o auta ( suvy ) terenowe, ale marzenia biorą górę.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Umberto Posted March 11, 2010 Share Posted March 11, 2010 Kolego X to może czasem postał obok terenówki jak przed marketem ktoś patrolem podjechał i stanął obok. Przekonałem się o tym po pierwszym wypadzie na łąkę! 136PS w X-ie daje radę- mam civica 2008r (tzw. ufo) o mocy 140km i jest mniej elastyczny od tej padliny. Jaka jest różnica między 114 to nie wiem, ale na pewno zauważalna. Może zobacz jakieś technikal data? dwóch modeli i będziesz wiedział... Jak dobrze kojarzę to 114 PS nie ma elektronicznej pompy. Jak padnie to poczujesz różnicę w kwocie naprawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest sympatyk Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 Wiem, wiem, że z terenówką nie ma on za wiele wspólnego. Raczej chodzi mi o gabaryty, wygodę, napęd 4x4 (drogę dojazdową do domu mam średniej jakości zimą - śnieg) i ..... spełnienie zachcianki. Nie mam na razie czasu na wypady w teren, a jak się znajdzie czas to będę nad czymś innym myślał Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.