Gość sura Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 (edytowane) Zamontowałem ten snorkel omawiany powyżej. Wszystko jest ok. Silnik można zgasić zatykając wlot dłonią. Wiadomo, że to snorkel do Patrola i jego montaż wymaga modyfikacji. Potrzebne było kolanko PCV 90' fi 75, dwa kolanka 90' fi 50, pół metra rurki fi 50 i gumowe kolanko 90' fi 60. Wszystko to dało się zmontować szczelnie i estetycznie. Zdjęcia zamieszczę później. Co do obaw kolegi, że gałąź strąci snorkel... nie wiem jaka gałąź musiała by to być. Chyba taka z siekierą lub łomem na końcu Przynajmniej u mnie. P.S. Zrobiłem test i kapturek snorkla odwróciłem do tyłu. Efekt - straszne kopcenie na czarno podczas jazdy. Po odwróceniu kapturka do przodu wszelakie kopcenie ustało Edytowane 9 Maja 2010 przez sura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość winsurfingradom Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Zamontowałem ten snorkel omawiany powyżej. Wszystko jest ok. Silnik można zgasić zatykając wlot dłonią. Wiadomo, że to snorkel do Patrola i jego montaż wymaga modyfikacji. Potrzebne było kolanko PCV 90' fi 75, dwa kolanka 90' fi 50, pół metra rurki fi 50 i gumowe kolanko 90' fi 60. Wszystko to dało się zmontować szczelnie i estetycznie. Zdjęcia zamieszczę później. Co do obaw kolegi, że gałąź strąci snorkel... nie wiem jaka gałąź musiała by to być. Chyba taka z siekierą lub łomem na końcu Przynajmniej u mnie. P.S. Zrobiłem test i kapturek snorkla odwróciłem do tyłu. Efekt - straszne kopcenie na czarno podczas jazdy. Po odwróceniu kapturka do przodu wszelakie kopcenie ustało [/quot Kolego wrzuć foty jak tobie to poszło ja zamieszczę po dalszych modernizacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sura Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 A tak wygląda korbowód po jeździe bez snorkela: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiek7 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 (edytowane) Witam, a co myślicie o takiej propozycji? http://www.sklep4x4.pl/sklep/produkt/33/5668.html Edytowane 8 Czerwca 2010 przez krzysiek7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sura Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 chyba niewiele to się różni od tego co ja zamontowałem... po proporcjach można wnioskować, że przeróbki będą też konieczne a za tą cenę to powinien być snorkel "na wymiar". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiek7 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Hm... piszą, że do terrano II i wygląda całkiem całkiem. Ten od patrola jest ok ale niestety nie dolega do błotnika i jest dziwnie przechylony. Oczywiście nie chodzi tu o estetykę tylko o funkcjonalność. Ja swoim autem jeżdżę na co dzień i przydało by się coś co jako tako wygląda i nie kosztuje w tysiącach. Ten z 4x4 wygląda na dopasowany a cena nie jest kosmiczna. Może ktoś już montował snorkel z tej firmy?. proszę o info. chyba niewiele to się różni od tego co ja zamontowałem... po proporcjach można wnioskować, że przeróbki będą też konieczne a za tą cenę to powinien być snorkel "na wymiar". Chyba masz rację, przyjrzałem się mu uważnie i nie wygląda tak jak te dedykowane do tego modelu. Chyba też się skuszę i założę ten od patrola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sura Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Ja też swoim jeżdżę codziennie i snorkel ten w niczym nie przeszkadza Myślę, że szpara między błotnikiem a snorkelem jest całkiem ok, łatwiej błoto wymyć i nic nie zalega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość winsurfingradom Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Witam panowie mogę komuś odsprzedać snorkel taki jak zamontowałem u siebie niema tam szpary bo tak go zrobiłem mam też szablon żeby jak najlepiej pasował i nie odstawał jak jest ktoś zainteresowany to koszt 100 zł. plus koszt wysyłki jakieś 20 zł. wyślę fotki i opiszę czego użyć żeby było ok tel 793 079 792 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbendul Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Witam i moj snorkel ..standardowo jak u kolegow , tylko z mala roznica...zmienione 2 katy mata szklana taki odstajacy srednio mi sie podobal ... Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kubuś Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 witam jestem w trakcie planowania założenia snorkela i kombinuje nad zmianą układu dolotowego i wmontowaniu filtra stożkowego. Co myślicie na taki filtr z obudową w układzie dolotowym 2.4 benzynka ??? http://allegro.pl/show_item.php?item=1329825976 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esik Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Jesteś zdrowy Czy ktoś próbował tego od Ciebie http://www.sklep4x4.pl/sklep/produkt/33/5668.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Jesteś zdrowy Czy ktoś próbował tego od Ciebie http://www.sklep4x4.pl/sklep/produkt/33/5668.html rozwiń myśl ,,, bo akurat ja nie wiem jaki jest sens montowania czegoś takiego w takim aucie itp ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinOPI Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 rozwiń myśl ,,, bo akurat ja nie wiem jaki jest sens montowania czegoś takiego w takim aucie itp ,,, To poczytaj kolego do czego służy snorkel w "takim" bądź innym aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 przypuszczam ze ma łapać powietrze a nie błoto z wodą i tyle natomiest filterek chyba jest w komorze silnika tylko ma rure szczelną wyprowadzoną wysoko ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esik Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 To poczytaj kolego do czego służy snorkel w "takim" bądź innym aucie. Niestety trudno będzie ze mną Jestem z Czech i szukam kogoś kto ma doświadczenie z tym modelem fajki na link Niestety trudno będzie ze mną Jestem z Czech i szukam kogoś kto ma doświadczenie z tym modelem fajki na link Kolegów doradzać komuś pasuje Snorkel na mój samochód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kubuś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Osobiście również jestem ciekawy, bo jestem zainteresowany zakupem Jesteś zdrowy Czy ktoś próbował tego od Ciebie http://www.sklep4x4.pl/sklep/produkt/33/5668.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ravsilp Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Witam wszystkich serdecznie!! Mam pytanko, czy może ktoś się orientuje jaka jest minimalna średnica dolotu powietrza jeśli chodzi o snorkla własnej produkcji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinOPI Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Odnośnie snorka Airflow do T1, kupiłem takowy w sklepie rajdy4x4. Snorkel dedykowany więc pasuje idealnie poza małymi przeróbkami. Otóż trzeba przesunąć filtr powietrza i zbiorniczek spryskiwaczy akurat u mnie bo ja mam diesla a zakupiony był do benzyny. Ponadto z lewej strony miałem oryginalnie montowaną antene wysuwaną, niestety musiałem ją zdjąć i została prostokątna dziura którą trzeba zaślepić. Tyle co do montarzu, jakość moim zdaniem bardzo dobra o pare większych gałęzi już się obijał i jest cały, ogólnie cena wysoka ale polecam. Co do snorka własne produkcji moim zdaniem średnica nie powinna być mniejsza niż 65 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymson Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Witam.. Mam pytanie odnośnie snorkela do Terrano II 2.7 TD.. Konkretnie chodzi mi od jakiego modelu by pasował najlepiej.. Na allegro nie mogę znaleźć do Terrano II lecz są tylko do Y60 i Y61 i Navary.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Whitie Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Witam.. Mam pytanie odnośnie snorkela do Terrano II 2.7 TD.. Konkretnie chodzi mi od jakiego modelu by pasował najlepiej.. Na allegro nie mogę znaleźć do Terrano II lecz są tylko do Y60 i Y61 i Navary.. Proooszeee http://www.sklep4x4.pl/sklep/produkt/33/5668.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtus Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Proooszeee http://www.sklep4x4.pl/sklep/produkt/33/5668.html Pogadaj z nimi i zapytaj o snorka do D22, ten z D22 pasuje lepiej, od tego niby dedykowanego do TII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 witam poszukuje snorkela do terrano I 3.0 V6 , gdzie taki mozna znalesc?? w miare tani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gramek Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 http://www.sklep4x4.pl/sklep/produkt/33/9461.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 http://www.sklep4x4.pl/sklep/produkt/33/9461.html Wielkie dzieki Kolego wlasnie tego szukalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Wielkie dzieki Kolego wlasnie tego szukalem koledzy macie jakies fotki samoróbek? Najlepiej jakby ktoś do T I coś kleił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi