Gość Pavel-85 Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Witam. Pare dni temu wracajac z pracy uslyszalem ciche tarcie z prawej strony. I im dluzej jechalem tym to tarcie bylo glosniejsze,a z czasem zaczelo glosno pukac. Na drugi dzien rano bylo tak samo.Najpierw ciche tarcie, a pozniej jak sie rozgrzal glosne pukanie. Byl to taki dzwiek jakby cos tarlo o tarcze hamulcowa, ale to nie bylo to. Najbardziej slychac jak skrecam w lewo i jade prosto. Jak skrecam w prawo jest to troche cichsze. Slychac to nawet jak jade na luzie. Dodam, ze jakies 4 mies. temu wymienialem lewa połoś. Czy to bedzie przegub czy cos innego? Jak tp przegub to jak sprawdzic, ktory to? Z gory dzieki za pomoc. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysek Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Cześć! Przegub tyrkocze, zwłaszcza przy skręcie. Piszesz o tarciu, jak zmieniana była półoś, może została przyciśnięta blacha na zwrotnicy, która teraz ociera o tarcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 czasem tak sie samo zrobi ja kiedyś opadłem paniką i poleciałem po nowe klocki i smuga do mechanika ale mnie coś tkneło i kazalem zacząć od felernej strony klocki do 3/4 tych ok ,,,,,a to osłona zaczeła tak dawać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pavel-85 Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 no na poczatku ociera, ale pozniej zaczyna cos pukac i to glosno.I z zewnatrz tego tak nie slychac.Najglosniej jest w srodku. czasem tak sie samo zrobi ja kiedyś opadłem paniką i poleciałem po nowe klocki i smuga do mechanika ale mnie coś tkneło i kazalem zacząć od felernej strony klocki do 3/4 tych ok ,,,,,a to osłona zaczeła tak dawać hamulce sa w 100% sprawne.Wymienilem nawet klocki i nadal jest tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek_ek13 Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 moze lozysko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość FoQs Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 łozysko huczy kolego i nie ma nic do skrecania tak jak napisal nam bo jak ma huczec to i tak bedzie nie wazne w ktora strone jedziemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.