Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Problem z odpaleniem

Guest galerale

Recommended Posts

Guest galerale

Witam wszystkich forumowiczów.

Mam problem z moją Tinką, mianowicie gdy postoi parę dni "niejeżdżona", to nie mogę zapalić. Przy próbie rozruchu dławi się i jak już w końcu zaskoczy to tylko na chwilę i zaraz zgaśnie. Następnie nowa próba i po chwili zapala i pracuje normalnie :). Niestety nienormalne są wydmuchane na ziemię spaliny z wydechu, po takim odpalaniu na ziemi została czarna duża chmura spalin. Nadmienię że dosyć często dolewam olej do silnika.

Nie mam pojęcia co się dzieje, może ktoś miał podobne przygody z "Tinką"? Zdarzyło mi się to już w lato i teraz w zimę. Czy coś muszę wymienić, naprawić?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Guest żuczek

Powtórzę swoją mantrę z innych wątków: "jeżeli od wyjazdu z salonu do tej pory nie były wymienione, stawiam na pierścionki".

• 4 weeks later...
Guest Rafalmieniuk

Cze:]

Mi też tak sie wydaje zastanów sie nad wymiana uszczelek pod głowicą no i pierscionki. Przy okazji mozesz sprawdzic stan zaworów wydechowych i reszty bebeszków :shifty: Ostatnio wymieniałem zawór wydechowy masakra 230 pln ;p za jedną sztuke.

Pzdr.

• 2 weeks later...

Uszczelka pod głowicą dawałaby białe spaliny, obstawiam brak kompresji lub wtryskiwacze.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...