fugas123 Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Witam Drodzy forumowicze zwracam się do was z prośbą o pomoc a mianowicie potrzebuje informacji na temat wymiany silnika ,która mnie niestety czeka w mojej maximie qx 97r. Chodzi mi dokładnie o to czy da radę przełożyć sam sinik 2,0 V6 VQ20 w automacie do takiej samej maxi tylko z manualną skrzynią? Proszę doradźcie czy jest to do zrobienia i czy nie pojawią się problemy podczas mocowania manualnej skrzyni biegów?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Prawdopodobnie tak , jednak spytałbym w serwisie. To nic nie kosztuje, a można się upewnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 spokojnie mozesz wsadzic manuala, jednakze bedziesz potrzebowal kupe extra gratow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fugas123 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Co jakich mase extra gratów ??? Mógłbyś troszkę więcej na ten temat się wypowiedzieć ? Słuchaj ja mam w swojej maxi QX 2.0 24v manuala chodzi mi o to że wyprółem z niej silnik, który mi padł a dokładnie jebnoł wał korbowy i poszukuje teraz do niej drugiego silnika bo w naprawe niezamieżam się bawic i takowy znalazłem jeszcze niewymontowany w aucie , które śmiga tyle tylko że jest to Qx 2.0 w automacie i z tym właśnie zwracam się do was o pomoc i informacje Czy zdemontowany z niej silnik bedzie pasował do mojej maxi z manualną skrzynią ?? Tzn.przekładka i mocowanie koła zamachowego, sprzegła,mocowanie obudowy skrzyni itp. Czy zgram to wszystko w całość i czy niepojawią się czasem jakieś problemy. Proszę o pomoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibiboa Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Witam Nic nie musisz mieć. Wymieniałem silnik 3.0 w A32 QX 97', więc na allegro kupiłem silnik który pracował z automatem i wsadziłem do swojej maximy ze skrzynią manualną bez żadnych problemów i części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Witam Nic nie musisz mieć. Wymieniałem silnik 3.0 w A32 QX 97', więc na allegro kupiłem silnik który pracował z automatem i wsadziłem do swojej maximy ze skrzynią manualną bez żadnych problemów i części. Bardzo rozsądna odpowiedź, dobra rada nie kombinujcie z przekładkami. Niby ten sam silnik, ale osprzęt robi dużą różnicę i będą powstawały błędy, niedopasowania, a potem kłopoty. Jeśli macie automat, można wymieniać silnik od automata i manuala, ale poczytajcie na forum o zmianie automatycznej skrzyni na manualną - czy to się to opłaci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibiboa Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Bardzo rozsądna odpowiedź, dobra rada nie kombinujcie z przekładkami. Niby ten sam silnik, ale osprzęt robi dużą różnicę i będą powstawały błędy, niedopasowania, a potem kłopoty. Jeśli macie automat, można wymieniać silnik, ale poczytajcie na forum o zmianie automatycznej skrzyni na manualną - czy to się to opłaci. Panowie są dwie opcje wymian: 1. zmiana skrzyni (automat na manualną czy odwrotnie)silnik pozostaje - potrzebne są części i wiedza > niż elementarna. 2. zmiana silnika (skrzynia pozostaje ta sama) - zero części tylko przekładka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fugas123 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Dziękówki Panowie za informację W końcu po dość długim postoju Maxi otrzymała drugie serducho i została reanimowana Autko już śmiga ,Silnik pracuje jak pszczółka a i satysfakcja jest wielka,że udało się zrobić to samemu Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Gratuluję i biję czołem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.