wojciechu11 Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Witam. Do uchwytu lusterka wewnętrznego od posufitki idzie jakiś przewód. Co to za przewód ? zaznaczam że nie mam lusterka samoprzyciemniającego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boom-er Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Witam. Do uchwytu lusterka wewnętrznego od posufitki idzie jakiś przewód. Co to za przewód ? zaznaczam że nie mam lusterka samoprzyciemniającego. Pozdrawiam Witaj.A czy przypadkiem nie jest to przewód do mikrofonu od urządzenia głośnomówiącego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciechu11 Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Pomyślalem o zestawie głośnomówiacym, ale mikrofon jest tuż przy podsufitce wiec kabel wchodziłby bezpośrednio do mikrofonu i nie byłoby go widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekA Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Kable do czujnika deszczu który jest umocowany przy uchwycie lusterka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano78 Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Na 100% są to kable do czujnika zmierzchu i czujnika deszczu, a przynajmniej tak poinformował mnie sprzedawca jak odbierałem swojego, bo też mnie to zastanawiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciechu11 Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Dzięki. Pomroczność jasna. Przez to że jeżdżę od grudnia i tylko w sniegu to zapomniałem że jest taka opcja jak czujnik deszczu. Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Witam. Do uchwytu lusterka wewnętrznego od posufitki idzie jakiś przewód. Co to za przewód ? zaznaczam że nie mam lusterka samoprzyciemniającego. Pozdrawiam Jeżeli mam w swoim acenta światła które automatycznie się włączają po zmierzchu to rozumiem, że jest też czujnik zmierzchu, - i tu pytanie, czy zamieniając lusterko normal na fotochrom będę miał do czego podłączyć znajdujące się w lusterku gniazdo?. Lusterko fotochrom ma dwa czujniki, jeden od strony kabiny, drugi od strony szyby czołowej. Aha,- sensor deszczu też jest. Witam. Do uchwytu lusterka wewnętrznego od posufitki idzie jakiś przewód. Co to za przewód ? zaznaczam że nie mam lusterka samoprzyciemniającego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janusz-pawlak Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Jeżeli mam w swoim acenta światła które automatycznie się włączają po zmierzchu to rozumiem, że jest też czujnik zmierzchu, - i tu pytanie, czy zamieniając lusterko normal na fotochrom będę miał do czego podłączyć znajdujące się w lusterku gniazdo?. Lusterko fotochrom ma dwa czujniki, jeden od strony kabiny, drugi od strony szyby czołowej. Aha,- sensor deszczu też jest. Zmieniłem w serwisie ze zwykłego na fotochrom. Nie korzystam z funkcji czujnika zmierzchu, nie mam świateł dziennych, jeżdżę cały czas na zwykłych. Myslę jednak, że wiązka kablowa jest taka sama w każdym aucie danego typu, bez względu na poziom wyposażenia jp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sethh1 Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Witam W związku z zakończeniem gwarancji zastanawiam się nad wymianą zwykłego lusterka na fotochromatyczne - w związku z tym pytanie - co stracę a co zyskam? Jest szansa podłączyć to bez ciągnięcia dodatkowych kabli? Mam model 2010 Acenta Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Ze zdjęć na aukcji lusterko musi być zasilane i kabelki są niezbędne . http://allegro.pl/lusterko-wewnetrzne-fotochrom-nissan-qashqai-07-13-i4791920303.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 (edytowane) Prawie na pewno w acencie , masz tam ukrytą złączkę Edytowane 24 Listopada 2014 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Też z miesiąc temu myślałem nad lusterkiem fotochromatycznym. Sethh1, jak będziesz szukał złącza, montował nowe lusterko, to proszę podziel się na forum. Jestem bardzo ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Samą wtyczkę można sobie darować ,bo to tylko dwa kabelki , pytanie jest czy to +12V i masa ? A resztę roboty robi elektronika w lusterku ? Bo jeśli tak to zwykły kabelek dwużyłowy w podwójnej izolacji i do skrzynki z bezpiecznikami do (+) po stacyjce , przewody ukryć łatwo i cieszymy się fotochromatykiem I jeszcze takie pytanie , jak to się mocuje , do szyby czy podsufitki i chyba brakuje jakiejś stopki z zatrzaskiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Mocowanie na pewno jest do szyby, pewnie od fabrycznego lusterka zostaje "baza" z czujnikami deszczu i zmierzchu. Pytanie tylko, czy będzie pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Teraz mnie naszło takie pytanie jeszcze ,bo .... Wielu producentów aut w celu unifikacji montuje do aut taką samą wiązkę i dopiero później doposaża w bajery . Czy nissan też stosuje taką politykę w QQ ? Czy jest w najuboższej wersji auta taka sama wiązka i wtyczka do czujnika zmierzchu , deszczu , i zasilanie lusterka jest schowane ? Analogicznie ma się sprawa z grzanymi fotelami , czy takie złączki pozostawiono pod dywanikami ? W przypadku doposażania auta samodzielnie czas jakiś po odbiorze np. już w ASO elektryk nie będzie pruł wiązki tylko "myk" 15 min i podłączone ? Ma ktoś możliwość dowiedzieć się u źródła o występowanie różnic ? Tylko nie gdybajcie ja już dość teoretyzuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Teraz mnie naszło takie pytanie jeszcze ,bo .... Wielu producentów aut w celu unifikacji montuje do aut taką samą wiązkę i dopiero później doposaża w bajery . Czy nissan też stosuje taką politykę w QQ ? Czy jest w najuboższej wersji auta taka sama wiązka i wtyczka do czujnika zmierzchu , deszczu , i zasilanie lusterka jest schowane ? Analogicznie ma się sprawa z grzanymi fotelami , czy takie złączki pozostawiono pod dywanikami ? W przypadku doposażania auta samodzielnie czas jakiś po odbiorze np. już w ASO elektryk nie będzie pruł wiązki tylko "myk" 15 min i podłączone ? Ma ktoś możliwość dowiedzieć się u źródła o występowanie różnic ? Tylko nie gdybajcie ja już dość teoretyzuję Ja chcąc domontować sobie ogrzewane fotele dowiedziałem się,że owszem - podłączenia prądowe są pod fotelami. Ba, nawet złącza pod przyciski są na środkowym panelu, tylko trzeba by było gdzieś kupić panel z QQ który miał podgrzewane fotele. Ale to nie znaczy,że można dołożyć,co też się dowiedziałem dość prędko - bo żeby założyć maty grzejne trzeba by rozebrać fotel do zera,łącznie z poduszkami powietrznymi, co już jest problemem(a przynajmniej mi tego serwis nie chciał zrobić). Ale cała reszta powinna być - nie wiem jak ze złączem pod czujnik deszczu/zmierzch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 To znaczyłoby że wiązka jest jednakowa dla "biedaka" i "wypasionego" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Chyba nie wszystkie wiązki są takie same w różnych wersjach, bo np. Acenta nie ma instalacji pod subwoofer w bagażniku, który ma wyższy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sethh1 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Witam Wszystko pasuje - lusterko zamontowane w serwisie Nissana Yama w Osielsku - koszt 150 zł brutto. Z tego co widziałem to do pewnego momentu wiązka dla wszystkich wersji jest taka sama, rozbierali słupek boczny od kierowcy i plastik pod kierownicą, teraz od dołu patrząc na podstawę lusterka widać dwie wiązki a nie jedną, tak jak było pierwotnie. Reasumując koszt lusterka 120 zł + montaż 150 zł - wszystko śmiga pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Z tego co widziałem to do pewnego momentu wiązka dla wszystkich wersji jest taka sama, rozbierali słupek boczny od kierowcy i plastik pod kierownicą Może ktoś wie jak to podłączyć we własnym zakresie? Jakiś manual, bo chyba jednak nie ma gotowego kablka plug & play w podsufitce. Reasumując koszt lusterka 120 zł Kupiłeś w ASO nowe lusterko fotochromatyczne za 120zł? Tak tanio? Edytowane 28 Grudnia 2014 przez monkahead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sethh1 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Może ktoś wie jak to podłączyć we własnym zakresie? Jakiś manual, bo chyba jednak nie ma gotowego kablka plug & play w podsufitce. Kupiłeś w ASO nowe lusterko fotochromatyczne za 120zł? Tak tanio? Zwykłe kosztuje w ASO ok 340 zł, nie mam pojęcia ile fotochrom Ja kupiłem używkę http://allegro.pl/lusterko-wewnetrzne-fotochrom-nissan-qashqai-07-13-i4791920303.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Ok, teraz wszystko jasne. Będę obserwował aukcje. Wysłano z Nokia Lumia 925 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kdarecki Opublikowano 1 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Witam, mam pytanie odnośnie demontażu lusterka wstecznego. Wiem że uchwyt jest zamontowany do szyby ale czy lusterko można wyciągnąć wysuwają je do góry? Jeśli mógłby ktoś podpowiedzieć to z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-G901F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 1 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Witam, mam pytanie odnośnie demontażu lusterka wstecznego. Wiem że uchwyt jest zamontowany do szyby ale czy lusterko można wyciągnąć wysuwają je do góry? Jeśli mógłby ktoś podpowiedzieć to z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-G901F przy użyciu Tapatalka Poczytaj tu. Temat był już przerabiany http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/94224-lusterko-fotochromatyczne/page-6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi