Gość kubaszka Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Witam Mam problem z ogrzewaniem w mojej almerze. Cały czas nawet gdy pokrętło ogrzewania ustawione jest na minimum grzałka grzeje i w samochodzie jest gorąco. Co można z tym zrobić na własna rękę bez wizyty u elektryka czy mechanika. proszę o wyrozumiałość, to mój pierwszy samochód który mam od kilku miesięcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarardo Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Witam Mam problem z ogrzewaniem w mojej almerze. Cały czas nawet gdy pokrętło ogrzewania ustawione jest na minimum grzałka grzeje i w samochodzie jest gorąco. Co można z tym zrobić na własna rękę bez wizyty u elektryka czy mechanika. proszę o wyrozumiałość, to mój pierwszy samochód który mam od kilku miesięcy. Witam Od niedawna mam dokładnie ten sam problem. Dołączam się prośby o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Z tego co pamiętam to w N16 jest na linkach i trzeba sprawdzić czy się nie wypieła lub ułamała, czasami problem jest po stronie zębatki w panelu ale bardzo żadko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodek05 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Z tego co pamiętam to w N16 jest na linkach i trzeba sprawdzić czy się nie wypieła lub ułamała, czasami problem jest po stronie zębatki w panelu ale bardzo żadko. Niestety zapewne załamała się co najmniej raz linka od nawiewu ciepło/zimno i teraz można cofnąć to tylko ręcznie -popychając dźwignię/klapkę - trzeba zanurkować pod kierownicę i szukać na "boku" środkowego kokpitu. Tak to mądrze zepsuli projektanci że zmniejszając grzanie linka "odpycha" klapkę a dogrzewając ściągasz ją. Kiedy się uszkodzi linka lub co gorzej mechanizm łatwo jest zwiększyć temperaturę a dać na chłodne już nie Jeśli wszystko jest całe to trzeba tylko kupić linkę (ok.40 zł)i koniecznie przesmarować zawiasy od klapki np. białym smarem. Warto to zrobić solidnie bo trzeba całą deskę rozbierać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.