Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Spalanie w GTI

Gość BarmaAan
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość BarmaAan

Powiedzcie mi proszę koledzy, ile trzeba liczyć spalania w N15 GTI przy cięższej nodze?:)

Bo zakochałem się w GTI ale boje się że nie narobie do baku:(

Gość zielony258

ja mam p11 w gt i w zime nie wierzyłem ze tyle może samochód spalić za 50zł robiłem gdzieś 80-85 km a teraz o dziwo robie 130-140 i cieszy mnie to :)

Gość bociexxx

Dodam od siebie, mi 1.6 90 kucy po miescie spokojnie 9-10 pali... 12 litrów leje ~50zł i cos po 120 przejechanych kilosach albo 130 zapala sie rezerwuar, a przycisne w sumie rzadko, tak to do 3 tysiecy smigam <_<

Dodam od siebie, mi 1.6 90 kucy po miescie spokojnie 9-10 pali... 12 litrów leje ~50zł i cos po 120 przejechanych kilosach albo 130 zapala sie rezerwuar, a przycisne w sumie rzadko, tak to do 3 tysiecy smigam <_<

Mogę powiedzieć, że na pełnym baku przy umiarkowanej jeździe, robię 520 km i zapala się rezerwa, a jak wiadomo w momencie jak się zapali zostaje jeszcze benzyny na około 50 km. Spokojnie 560 na 50 litrowym baku się pojedzie- jazda w Warszawie i okolicach. W trasie na jednym baku 740 km zrobiłem. Zimą troszkę więcej idzie, ale to wiadomo.

Gość satanic_mantra

moja gti w mieście, gdy pocisnę, to minimum absolutne 11-12 litrów. Ale frajda jest pierwsza klasa. Przy normalnej jeździe zejdziesz spokojnie poniżej 10.

Edytowane przez satanic_mantra

Gość _borewicz

Gdybyś rozważał wersję z LPG to przy sekwencji GTi w trasie łyka 10l, miasto po emerycku 12l, przy dynamicznej miejskiej jeździe i częstych korkach 14,5l.

Gość satanic_mantra

A 1 przykazanie? "Almery Gti gazował nie będziesz...":D Aż tak tragicznie nie ma, byś musiał posuwać się do tak drastycznych metod:) Chyba, że będzie "deptał" jej non toper, w co nie chce mi się wierzyć.

Gość Mlody666

Gdybyś rozważał wersję z LPG to przy sekwencji GTi w trasie łyka 10l, miasto po emerycku 12l, przy dynamicznej miejskiej jeździe i częstych korkach 14,5l.

OMG jak można zrobic taką krzywdę i zgazowac GTI!! No ale cóż widziałem już kiedyś zgazowanego mustanga rocznik 68 więc już nic mnie nie zdziwi :|

Gość lukas.nis

Siemka.

Mój Sunny N14 GTi poniżej 10L benzyny nieschodzi. :lol: ,a przy pełnym ogniu 15 L to norma :D

Edytowane przez lukas.nis

Temat wyczerpany. Zamykam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...