daro971 Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Witam ,Od niedawna jestem właścicielem Nissana Note Visia 1,4.Czy model ten wyposażony jest w funkcje automatycznego zamykania drzwi samochodu po jego opuszczeniu. W instrukcji wyczytałem że drzwi powinny się zamknąć po ok 2 minutach.U mnie jakoś to nie działa. Proszę Kolegów o wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cdlxxvi Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 A nie chodzi Ci przypadkiem o funkcję automatycznego zamknięcia samochodu, gdy w ciągu dwóch minut od otwarcia pilotem nikt nie otworzył drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 (edytowane) jest tak jak napisał mój przedmówca - jeśli otworzysz pilotem centralny zamek ale z jakichś przyczyn nie otworzysz żadnego z otworów (drzwi lub bagażnik), zagadasz się z kumplem albo wrócisz do domu po zapomniany bagaż- centralny zamek ponownie zabezpieczy auto - być może po 2 minutach - nigdy nie mierzyłem czasu Innej automatyki nie ma Edytowane 24 Marca 2010 przez Dar1962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro971 Opublikowano 24 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 No tak wszystko działa .Zła interpretacja instrukcji z mojej strony.Wielkie dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawel Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 a mam pytanko, a mianowicie funkcje ta trzeba aktywować ???, bo u mnie nie działa!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kloshart Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 W dniu 25.03.2010 o 11:37, gawel napisał: a mam pytanko, a mianowicie funkcje ta trzeba aktywować ???, bo u mnie nie działa!! Nie trzeba, a przynajmniej ja nie musiałem. U mnie też tak to działa i dowiedziałem się o tym empirycznie i przypadkowo. Poprostu otwórz zamek ale nie otwieraj bagażnika ani drzwi a po 2 minutach zamknie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Działa,tylko poczekaj spokojnie ,bez nerwów,dwie minuty baaaardzo sie dłuza jak się czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawel Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Działa !!! 2 minuty niby nic, a tak długo !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 A mam pytanko odnośnie zamykania drzwi podczas jazdy. Nie chodzi mi o zamykanie drzwi bocznych, a tylnej klapy bagażnika. Czy ona nie powinna zamykać się automatycznie po ruszeniu samochodem...pomimo nie zamykania zamka centralnego wewnątrz? Przyznam, że miałem kilka samochodów i automatycznie zamykała się tylna klapa podczas ruszenia...a tutaj to nie działa. Klapa "popuszczała" w momencie otwarcia jakichkolwiek drzwi w samochodzie...W Note to nie działa? Byłoby to bezpieczniejsze na podróż...na pewno. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
notek-a Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Klapa się chyba sama nie zamyka - chociaż nie miałem okazji jeszcze sprawdzić, bo zawsze przed tym muszę otworzyć chociażby swoje drzwi. Ja zawsze zamykam się od środka i wtedy jest jeszcze bezpieczniej. A co do klapy, taka ciekawostka - jak masz zamknięty zamek centralny i siedzisz w środku, to jak ktoś dobiera się do klapy, to słychać sygnał dźwiękowy - piknięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 W dniu 16.08.2010 o 16:59, red napisał: A mam pytanko odnośnie zamykania drzwi podczas jazdy. Nie chodzi mi o zamykanie drzwi bocznych, a tylnej klapy bagażnika. Czy ona nie powinna zamykać się automatycznie po ruszeniu samochodem...pomimo nie zamykania zamka centralnego wewnątrz? Przyznam, że miałem kilka samochodów i automatycznie zamykała się tylna klapa podczas ruszenia...a tutaj to nie działa. Klapa "popuszczała" w momencie otwarcia jakichkolwiek drzwi w samochodzie...W Note to nie działa? Byłoby to bezpieczniejsze na podróż...na pewno. Pozdrawiam Raczej nie,bo wtedy może wyjść problem z zamkiem.Przecież możesz przewozić coś dłuższego z otwartą klapą i co wtedy?Musiałoby to być rozwiązanie indywidualne z odblokowaniem-zablokowaniem zamka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 (edytowane) No tak pytam z ciekawości. Bo wiem, że niektóre auta tak mają. Ale...z tym centralnym zamkiem coś tez jest nie tak! Przykład...tez tak nie powinno być-a u mnie w Note tak jest. Wychodzę z auta, zamykam pilotem auto...1 drzwi nie domknięte (całkowicie otwarte) i auto się zamyka! Hmmm...Oczywiście jedne drzwi zostają otwarte...jest to nie do pomyślenia w innych samochodach-wtedy centralny zamek odbija (słyszymy to/nie zamyka) i przez to wiemy, że coś nie tak i jakieś drzwi są niedomknięte. A tutaj zero odzewu-zamykają się cichutko te drzwi co domknięte, a reszta co nie domknięta/otwarta "nie daje odzewu". Już 2 razy miałem taki przypadek...drzwi "na pół gwizdka" miałem zostawione otwarte-a sprawdzać klamki i szarpać jak jest CZ nie widzi mi się. Powinien być jakiś sygnał jak coś jest w 100% nie domknięte/za lekko zamknięte. Pozdrawiam Edytowane 16 Sierpnia 2010 przez red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 W dniu 16.08.2010 o 19:23, red napisał: Wychodzę z auta, zamykam pilotem auto...1 drzwi nie domknięte (całkowicie otwarte) i auto się zamyka! Hmmm...Oczywiście jedne drzwi zostają otwarte...jest to nie do pomyślenia w innych samochodach-wtedy centralny zamek odbija (słyszymy to/nie zamyka) i przez to wiemy, że coś nie tak i jakieś drzwi są niedomknięte. A tutaj zero odzewu-zamykają się cichutko te drzwi co domknięte, a reszta co nie domknięta/otwarta "nie daje odzewu". Już 2 razy miałem taki przypadek...drzwi "na pół gwizdka" miałem zostawione otwarte-a sprawdzać klamki i szarpać jak jest CZ nie widzi mi się. Powinien być jakiś sygnał jak coś jest w 100% nie domknięte/za lekko zamknięte. Pozdrawiam Coś jest nie tak. Jeżeli masz zamontowany alarm, przypuszczalnie coś z nim nie tak. Mój kolega tak miał i zostało to skorygowane w ASO. Jeżeli ja mam niedomknięte któreś drzwi i zamknę samochód, po pewnym czasie słyszę "pikanie" ostrzegawcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Nie mam takowego zabezpieczenia-polecili mi inne...Ale w drugim samochodzie także nie mam i centralny zamek "odbija" gdy któreś drzwi są niedomknięte. Hmmm...A tutaj zamyka drzwi jedynie zamknięte-sprawdzałem klamki! No dziwne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 W dniu 17.08.2010 o 03:56, red napisał: Nie mam takowego zabezpieczenia-polecili mi inne... Ale alarm masz zamontowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
notek-a Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Jeśli nie masz alarmu, to rzeczywiście może nic nie sygnalizować. U mnie jest alarm i w takim przypadku po kilku sekundach słychać kilka piknięć. A z tym odbijaniem w innych samochodach, to w note jest to inaczej rozwiązane. Szczerze mówiąc bardziej mi się to podoba (biorąc pod uwagę, że alarm mi wtedy pika). W ten sposób można np. zostawić jedne drzwi otwarte, zamknąć pozostałe pilotem, zabrać coś dużego z samochodu i mając zajęte ręce, zamknąć otwarte drzwi nogą - zamek sam się zamknie. To samo jest z tylną klapą - można coś ciężkiego zabrać z bagażnika i nie szukając kluczyka zamknąć tylko klapę i samochód mamy cały zamknięty. Z tym, że w przypadku otwartej klapy po zamknięciu centralnego pilotem pikania nie słychać. Trochę to zawiłe, ale mam nadzieje, że opisałem zrozumiale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 W dniu 17.08.2010 o 17:25, notek-a napisał: Jeśli nie masz alarmu, to rzeczywiście może nic nie sygnalizować. U mnie jest alarm i w takim przypadku po kilku sekundach słychać kilka piknięć. A z tym odbijaniem w innych samochodach, to w note jest to inaczej rozwiązane. Szczerze mówiąc bardziej mi się to podoba (biorąc pod uwagę, że alarm mi wtedy pika). W ten sposób można np. zostawić jedne drzwi otwarte, zamknąć pozostałe pilotem, zabrać coś dużego z samochodu i mając zajęte ręce, zamknąć otwarte drzwi nogą - zamek sam się zamknie. To samo jest z tylną klapą - można coś ciężkiego zabrać z bagażnika i nie szukając kluczyka zamknąć tylko klapę i samochód mamy cały zamknięty. Z tym, że w przypadku otwartej klapy po zamknięciu centralnego pilotem pikania nie słychać. Trochę to zawiłe, ale mam nadzieje, że opisałem zrozumiale. Owszem ,ale i niebezpieczne bo można sobie przez przypadek w ten sposób kluczyki zatrzasnąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
notek-a Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Można, można, ale przez przypadek, to dużo jeszcze innych rzeczy można.... A jak ktoś zdolny, to w każdym zatrzaśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 (edytowane) A i oto spytam jutro w ASO...bo mnie nurtuje ten brak informacji o niedomkniętych drzwiach. Dziękuję za info. No i o to spytałem w ASO...Tak ma być! Zamyka jedynie drzwi domknięte centralny zamek, a reszta zostaje otwarta...więc trzeba się pilnować. Nie ma żadnych ostrzeżeń. Natomiast jak się zamknie te 1 drzwi, które wcześniej były nie domknięte automatycznie zatrzaskują się one...tak jak kolega wyżej pisał. Więc już wszystko dla mnie jasne...trzeba się przyzwyczaić i mocno "trzaskać". Pozdrawiam Edytowane 18 Sierpnia 2010 przez red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomig13 Opublikowano 22 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 a ja mam inny problem- po wyjsciu z auta z kluczykiemw reku auto od razu rygluje wszystkiedrzwi jak to zlikwidowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 22 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 Może masz między siedzeniami przełącznik "Lock" naciśnięty? Lub czuły pilot ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi