Gość Virgo_ Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 (edytowane) Hello, Podczas ruszania, puszczania sprzegła całe auto wpada w wibracje niezależnie od tego, ile gazu dodam... Jest to troche męczącem zwlaszcza przy manewrowaniu. Myslalem, ze to wina sprzegla... Przy okazji jego zuzycia, wymienilem je (AISIN) ale problem pozostal :-( Dalej auto sie trzesie. Wymienialem tez przeguby zew. Czy kto moze ma podobny problem? Albo jakis pomysl, co to moze byc... Z góry dzieki za odp Almera N15 1.6 1996 PS. Moze zna ktos ogarniety warsztat w Szczecinie, gdzie mi to zdiagnozuja? Edytowane 27 Marca 2010 przez Virgo_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 To raczej będą poduszki silnika. Też to miałem w swoim, ale w dieslu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drax Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Tez bym obstawial poduszke, u mnie efekt najbardziej czuc przy wstecznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Virgo_ Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Tez bym obstawial poduszke, u mnie efekt najbardziej czuc przy wstecznym. ja stawiam na wykrzywione koło zamachowe. tarcza jest nowa, poprzednia prosta. poduszki wykluczylem poki co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas.nis Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Poduszki mogą być tego przyczyną ale nie koniecznie.Podobny objaw może być też od lekko zwichrowanego koła zamachowego , a dzieje się tak jak ktoś długo jeździ na ślizgającym się sprzęgle.Poprostu przegrzewa się ono i powstają różne odkształcenia.Koło można lekko przetoczyć. Oczywiście nie twierdzę,że to akurat występuje u Ciebie ale daję jakiś trop. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Virgo_ Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Poduszki mogą być tego przyczyną ale nie koniecznie.Podobny objaw może być też od lekko zwichrowanego koła zamachowego , a dzieje się tak jak ktoś długo jeździ na ślizgającym się sprzęgle.Poprostu przegrzewa się ono i powstają różne odkształcenia.Koło można lekko przetoczyć. Oczywiście nie twierdzę,że to akurat występuje u Ciebie ale daję jakiś trop. Pozdrawiam Co prawda stare sprzedło sie u mnie nie slizgalo ale cieżko chodzilo i bralo przy podlodze. No i na starym auto rowniez drzalo przy ruszaniu. Przy nowym jest to samo wiec tak jak piszesz, podejrzewam zwichrowane koło zamachowe :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mifal Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 A sprawdź jeszcze czy zaciski hamulcowe nie są zapieczone i luźno chodzą na prowadnicach (zwłaszcza po ostatniej zimie). Miałem podobny efekt przy zapieczonych tylnych zaciskach i po przeczyszczeniu i przesmarowaniu prowadnic wszystko wróciło do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość malyzck Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 ja tak mialem w VW Jettce - przyczyna byla poducha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Co prawda stare sprzedło sie u mnie nie slizgalo ale cieżko chodzilo i bralo przy podlodze. No i na starym auto rowniez drzalo przy ruszaniu. Przy nowym jest to samo wiec tak jak piszesz, podejrzewam zwichrowane koło zamachowe :-( Eee, majster - sprzęgło Ci brało przy podłodze? To wymieniłeś chyba dobre sprzęgło Jak zużyte, to bierze na samej górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Virgo_ Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Eee, majster - sprzęgło Ci brało przy podłodze? To wymieniłeś chyba dobre sprzęgło Jak zużyte, to bierze na samej górze. Moje też na pewno było zużyte, dokladniej docisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi