Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Kontrolka pasów bezpieczeństwa

Gość Wania
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, napisałem już taki temat w dziale elektryka samochodowa, ale zerowy odzew, nie wiem czy zbyt mało osób tam zagląda czy co, czy może nikt się nie spotkał z podobnym problemem.

Ostatnio zwróciłem uwagę, że nie pali się kontrolka od niezapiętych pasów bezp. od czasu kiedy mam auto nigdy się nie zapaliła. Przy ruszeniu z niezapiętymi brzęczek też nie działa. Gdzie umiejscowiony jest czujnik odpowiadający za tę kontrolkę? dzięki za wszelkie rady. Przeszukałem forum pod kątem tego typu problemu i nic nie znalazłem, jeśli nie zrobiłem tego wystarczająco dobrze, proszę o link do tematu.

Mam nadzieję, że może tu znajdzie się jakaś dobra dusza, która pomoże :) Mam nadzieję, że moderatorzy nie ukamienują mnie za podobne tematy w dwóch działach.

Edytowane przez Wania

Gość pablo89ns

kolego mam ten sam problem na desce jest kontrolka ale tak jak u ciebie zero reakcji podobno po przekroczeniu 25 km/h powinien byc sygnał u mnie tego nie ma szukałem bezpiecznika ale niestety nie znalazłem i tez zastanawiam sie co jest sasiad tez ma ten sam model i tez ten sam problem

• 3 tygodnie później...

kontrolka jest,ale bez żarówki, nie ma maty na siedzeniach,która załącza kontrolkę pasów.Sprawdzałem przewody przy siedzeniach, tylko są od poduszek(kostki z dwoma przewodami)było by więcej przewodów,gdy by były maty od pasów.

• 6 miesięcy temu...

Witam. Odświeżę trochę temat. Też niedawno wyczytałem w instrukcji polskiej, że jest brzęczek powyżej 25 km/h i świecąca kontrolka pasów. Zacząłem więc grzebać w manualu i w dziale EL około strony 150 znalazłem opis dla hatchbacków z VINami przed jakimś tam numerem i po jakimś tam numerze. Co ciekawe w przypadku kontrolek obok zegarów nie ma słowa na temat kontrolki zapinania pasów i brzęczyka. W sedanie jest opis. Z ciekawości odkręciłem zegary i patrzę. Mam żarówkę pod tą kontrolką, ale też mi się nie świeci, ani żadnego brzęczyka. Zastanawiam się czy w ogóle były hatchbacki z tym gadżetem. Odświeżam temat bo pasowałoby wiedzieć czy ktoś w ogóle ma to działające. Niemożliwe by w manualu zapomnieli w ogóle o tym napisać. Być może jest, a ja przegapiłem. Czy ktoś poratuje i zna odpowiedź na to zagadnienie? Pozdrawiam wszystkich.

U mnie zapala się kontrolka przy zapłonie i zaraz gaśnie potem jak nie zapne pasów nie świeci się ani nic nie brzęczy..

To jest chyba kontrolka od poduszki? :P

Sprawdziłem, u mnie w tym miejscu co podane na zdjęciu jest miejsce na kontrolkę świec żarowych (nie świeci bo mam benzyne).

• 1 rok później...

Witam, wczoraj zaczęła mi migać kontrolka pasów (N16 po lifcie) Strasznie to denerwujące bo miga bez przerwy, próbowałem zapinać i wypinać wszystkie pasy i bez rezultatu, może to komputer wygenerował błąd, a jak tak czy da się samemu go wykasować? Proszę o radę co z tym fantem zrobić

Poradziłem sobie

Edytowane przez Jocke