Gość ...Rajek... Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Witam. Oficjalnie nie mam jeszcze nissanka, byłem dziś w komisie i trafiła się właśnie primera p11 2.0 lpg. Problem z nią taki iż poprzedni silnik się rozleciał, właściciel komisu sprowadził auto na lawecie i wymienił silnik na inne 2.0. Ponoć wszystko działało ok dopóki jego mechanicy nie zainstalowali sprężarki klimatyzacji z poprzedniego silnika. Od tamtej pory silnik ponoć zapala ale po osiągnięciu 2 tys. obrotów przestaje działać. ( nie zrozumiałem czy silnik chodzi i dopiero po dodaniu gazu gaśnie czy przy uruchamianiu dochodzi do 2 tysi i gaśnie). Ponoć nie ważne czy na gazie czy na benzynie zawsze tak się dzieje. Z racji że aktualnie w aucie nie było aku. a w komisie byłem przypadkiem przechodząc obok nie miałem jak tego sprawdzić. Komis będzie otwarty teraz dopiero po świętach więc mam czas na zastanowienie się. Proszę o poradę co może być przyczyną takiego zachowania silnika? Znajomy uważa że zatarło się łożysko sprężarki i po dodaniu gazu się blokuje przez co silnik gaśnie ale on nie robi w japońcach i nie daje gwarancji że to to. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 prawdopodobnie sprężarka klimy klęknięta i Twój znajomy może mieć rację, odpal auto bez klimy i pojeździj powinno być OK, a jak załączysz klimkę to spadek obrotów aż do zgaśnięcia tak było u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ...Rajek... Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Dziękuje za szybką odpowiedź. Coż dopiero po świętach będę mógł to sprawdzić, ale fajnie by było gdyby to faktycznie to. Jakby co być może z forum uda się rozwiązać ten problem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.