Gość mat3112 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Witam. Zastanawiam się nad przyciemnieniem szyb w mojej primerce, ale zastanawiam się, czy to nie będzie "przerost formy nad treścią"?? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4a83d60126601990.html To moje auto - teraz mam alufelgi więc lepiej się prezentuje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Witam. Zastanawiam się nad przyciemnieniem szyb w mojej primerce, ale zastanawiam się, czy to nie będzie "przerost formy nad treścią"?? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4a83d60126601990.html To moje auto - teraz mam alufelgi więc lepiej się prezentuje. Pozdrawiam. nie powinno być tak źle ja oczywiście jeżeli mówimy o przyciemnianiu to preferuje przód i tył bo z tyłu szyby czarne jak smoła to nie za bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mat3112 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 ;d ja teraz bawię się w Corelu i próbuje przynajmniej zobaczyć mniej więcej;d No ja nie chcę bardzo przyciemnić - kolega ma 85% z tyłu i to mi się wydaje za dużo. Skoro mówisz o przyciemnianiu na przodzie - tam mógłbym tylko 25-30% tak? Poza tym w tej chwili fundusze są w stanie znieść wyłącznie tył;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 (edytowane) ;d ja teraz bawię się w Corelu i próbuje przynajmniej zobaczyć mniej więcej;d No ja nie chcę bardzo przyciemnić - kolega ma 85% z tyłu i to mi się wydaje za dużo. Skoro mówisz o przyciemnianiu na przodzie - tam mógłbym tylko 25-30% tak? Poza tym w tej chwili fundusze są w stanie znieść wyłącznie tył;d dokładnie chyba ustawa mówi o 25% na przód, tylko nie wiem jak misiaczki się zachowują jak im się szybka będzie za ciemna wydawała chyba takie 75 tył 25 przód będzie w miarę ładnie wyglądać Edytowane 1 Kwietnia 2010 przez GeorgeGt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mat3112 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 no ale w tej chwili nie stać mnie na tył i przód, ale sam tył - dlaczego by nie;d http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0d73168f02019704.html Nie komentujcie wykonania ale sam efekt prezentowania się auta;) Jutro postaram się dodać fotkę jak już mam założone felgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 (edytowane) no ale w tej chwili nie stać mnie na tył i przód, ale sam tył - dlaczego by nie;d http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0d73168f02019704.html Nie komentujcie wykonania ale sam efekt prezentowania się auta;) Jutro postaram się dodać fotkę jak już mam założone felgi. mi się podoba własnie nie za mocno ja smołą tylko w razie wu fajne przejście będzie tyłu z przodem sam będziesz robił ja w swojej byłej P11 GT też sedan próbowałem ale straciłem całą folię i sobie darowałem.. w sedanie ciężko ogarnąć tylnią szybę. teraz będę próbował w kombi będzie łatwiej Edytowane 1 Kwietnia 2010 przez GeorgeGt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mat3112 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 nigdy w życiu sam... Nie mam takich zdolności, poza tym kolega kiedyś sam próbował.. tak, tak słowo "próbował" idealnie pasuje;d. Efekt był hm jakiś był. Ale dzisiaj pokazał mi swoje auto po profesjonalnym przyciemnieniu i jest piękne - a suma myślę nieduża - 250zł za cały tył. Więc mówicie, że tak mniej więcej jak to zrobiłem wygląda ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kregon Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 (edytowane) Z wlasnego doswiadczenia: Bylo to modne, ale 5 lat temu. Przepisy stanowia, iz musisz miec widocznosc niezaklocona w 180 st. Zatem jesli na czarno tylna szyba (wypada odpowiednia widocznosc poprzez lusterko wsteczne) i tylne boczne to pozostaje Ci kukac w lusterka boczne. Zatem przednich bocznych szyb nie wolno Ci przyciemnisc. Mozesz je przyciemnic z odcieciem tak, by z miejsca kierowcy lusterka boczne byly widoczne nie przez folie/przyciemnienie (ale takie odciecie wyglada jak wyglada ). W ciemnym aucie lub bialym, moze wygladac to kozacko. Ale w Twoim przypadku pokusilbym sie o folie pollustrzana, ew. lustrzana stylizowana na stara. A proste VT ktore zrobiles jest zbyt proste --> przyciemniles jedynie prawe szyby. A bylo przyciemnic najpierw lewe, a potem prawe. Wtedy mialbys odpowiednie nalozenie. Osobiscie bym odpuscil. Zdzieralem juz folie i generalnie patent bez sensu. Aha... Szyby moga byc przyciemnone o 25% (te ktore sa niezbedne do widoku w 180 st.). Ale w tej chwili wiekszosc szyb wyjezdza z fabryki jako atermiczne i sa dymniete na 25%. A pieski jezdza z czujnikami przepuszczalnosci swiatla i dowod latwo stracic... Edytowane 1 Kwietnia 2010 przez Kregon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mat3112 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 (edytowane) To zrobiłem dzisiaj. I jak o tym myślicie? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7a1dd31011ac2108.html A o co chodzi z tym "lustrzana stylizowana na starą"? I jaki jest mniej więcej koszt takich lustrzanych folii? EDIT: Zrobiłem jeszcze coś takiego: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/1e0c805c2e4488af.html Edytowane 2 Kwietnia 2010 przez mat3112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 To zrobiłem dzisiaj. I jak o tym myślicie? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7a1dd31011ac2108.html A o co chodzi z tym "lustrzana stylizowana na starą"? I jaki jest mniej więcej koszt takich lustrzanych folii? EDIT: Zrobiłem jeszcze coś takiego: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/1e0c805c2e4488af.html to twój samochód i możesz z nim zrobić co chcesz ale pamiętaj, że cienka jest linia od stylu to wioski a dla mnie przyciemnianie tylnich szyb na max czarno to właśnie taka wioska ps. ja tam wolałbym ciemno niż lustrzankę w Anglii miał kumpel Portugalczyk w Astrze Gsi i strasznie mnie to gryzło w oczy ale coż to tylko mały Portugalczyk i jego punkt widzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mat3112 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 ja jestem podobnego zdania, że między czymś fajnym, a czymś beznadziejnym jest cienka granica - dlatego też pytam was o opinie, żeby być pewnym, że to jest warte;) To co ja zrobiłem w Corelu to nie znaczy, że tak chcę;d to po prostu jest wizualizacja. Ile procent myślicie, że wystarczy? ok 60-75? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 ja jestem podobnego zdania, że między czymś fajnym, a czymś beznadziejnym jest cienka granica - dlatego też pytam was o opinie, żeby być pewnym, że to jest warte;) To co ja zrobiłem w Corelu to nie znaczy, że tak chcę;d to po prostu jest wizualizacja. Ile procent myślicie, że wystarczy? ok 60-75? tak myślę, że 75% będzie w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 przyciemniaj, w samochodzie jest chłodniej, jakoś miśki specjalnie się nie czepiają, od ponad 8 lat jeżdżę z przyciamnianymi szybami z tyłu i jest gitt, tylko pamiętaj,że musisz mieć atest na folię bo moga zabrać DR, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bzyku888 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Przyciemnij sobie w firmie foliatec takim czymś jak czarne lustro bo nawet jak jest sam tył to niema aż tak wielkiego przejścia jak przy smole;] a i daj sobie spokój z przodem bo będziesz żałował niedość że wieczorem kompletnie nic nie widać (ja bym gościa potrącił )to jeszcze tylko przy pierwszej lepszej kontroli będziesz musiał zrywać wiec szkoda tylko twoich zapewne ciężko zarobionych pieniążków . jak chcesz zobaczyć jak to wygląda to zapraszam do obejżenia mojej primerki jest w Temacie "Projekty i prezentacje" "PrimeraByBzyku888:)chyba jedyna z takim wnętrzem:)" Ja już kupiłem z takimi szybkami I naprawde jest super Pozrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P11DK Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Jak na moje to ciemne szyby pasują tylko do czarnego lub białego auta. Po drugie w aucie 4-5 drzwiowym (wyjątkiem sa auta kombi) oklejanie tylko tylnych szyb nie bardzo pasi a całość nie jest dozwolona. Ja chciałem u siebie przyciemnić ale do niebieskiego ma się to jak "wiecie co na wiecie na czym " Aby było to zgodne z prawem i ze smakiem nie oklejał bym szyb w innym aucie niż 2-3 drzwiowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Jak na moje to ciemne szyby pasują tylko do czarnego lub białego auta. Po drugie w aucie 4-5 drzwiowym (wyjątkiem sa auta kombi) oklejanie tylko tylnych szyb nie bardzo pasi a całość nie jest dozwolona. Aby było to zgodne z prawem i ze smakiem nie oklejał bym szyb w innym aucie niż 2-3 drzwiowe możesz bradziej to rozwinąć bo nie za bardzo kumam, ja mam kombi i wszystko za mną jest oklejone, poprzednio miałem sedana i też było wszystko za mną oklejone, i nie za bardzo wiem co tu jest niezgodne z prawem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jendrex Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Wg mnie jak jest dobrze oklejone, ma się atest na szyby to przyciemniane szyby są nawet praktyczne, szczególnie w kombi. I poczciwe W 10 wcale źle nie wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P11DK Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 możesz bradziej to rozwinąć bo nie za bardzo kumam, ja mam kombi i wszystko za mną jest oklejone, poprzednio miałem sedana i też było wszystko za mną oklejone, i nie za bardzo wiem co tu jest niezgodne z prawem?? chodzi mi o zachowanie smaku z uwzględnieniem przestrzegania prawa. To ja nie bardzo rozumiem o co pytasz. Jak masz wszystko oklejone "za sobą" to szafa gra. Ja natomiast chciałem nadmienić że oklejanie sedana to za dobrze nie wygląda bo aby sedan ładnie wyglądał musiałbyś okleić go na około a to już jest kaszana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi