Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Ciężko wchodzą biegi

Gość cyklonit

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem ze wrzucaniem biegów, jakby coś blokowało wajchę. Nie ma znaczenia, czy podczas jazdy, czy samochód stoi, czy silnik pracuje, czy nie, czy ze sprzęgłem, czy bez. Efekt ten sam. Wydaje mi się, że najciężej wchodzą 2 i 3 podczas jazdy i wsteczny (niezależnie od pracy silnika).

Mam problem ze wrzucaniem biegów, jakby coś blokowało wajchę. Nie ma znaczenia, czy podczas jazdy, czy samochód stoi, czy silnik pracuje, czy nie, czy ze sprzęgłem, czy bez. Efekt ten sam. Wydaje mi się, że najciężej wchodzą 2 i 3 podczas jazdy i wsteczny (niezależnie od pracy silnika).

jakiś czas temu czyściłem i smarowałem krzyżaki ( 2 sztuki ) - od spodu pod lewarkiem - trochę pomogło .

Pozdr.

Zobacz ile masz płynu w pompce.

Spróbuj podpompować pedałem trochę i wtedy spróbuj włożyć bieg - jeśli pomoże to kończy się pompka lub wysprzęglik!

Jak to się okaże to - napisz powiem jak sprawdzić czy pompka czy wysprzęglik!

Olej wymieniany kilka miesięcy temu.

A do tych krzyżaków można dostać się od środka, zdejmując osłonę na dźwigni ? Czy trzeba wjeżdżać na kanał. Gdzie one są ?

PrAli, może napisz już teraz. Jak mi się nie przyda, to może komuś innemu, albo mi na przyszłość :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...