turas Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Nie działają prawe światła mijania - to nie jest przepalona żarówka ponieważ to sprawdziłem. Co to może być ? Spalony bezpiecznik jakiś kontaktron ? Czy może ktoś wie gdzie szukać problemu ? Sprawdziłem skrzynki bezpieczników w kabinie i jedną w komorze silnika - z opisów nie wynikało że są osobne bezpieczniki dla lewego i prawego światła mijania. Czy miał może ktoś podobny problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielom01 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Ja miałem. Wymieniłem dwa razy żarówkę, sprawdziłem wszystkie możliwe bezpieczniki i bezradny pojechałem do serwisu. A tam sympatyczny pan zadał mi pytanie którą żarówkę wymieniłem. No i okazało się, że wymieniałem żarówkę od świateł drogowych. Od strony silnika wygląda identycznie, taki sam gumowy kapturek. No i okazało się, że żarówka świateł mijania jest bardziej schowana. Pan w serwisie powiedział, że mają wiele takich zgłoszeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turas Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Dzięki za odpowiedz, Dzisiaj rano na szczęście sam na to wpadłem - moje zakręcenie trwało 24 h - w tym czasie zadzwoniłem do ASO przejrzałem wszystkie bezpieczniki i nic. Na szczęście zreflektowałem się i dotarłem do właściwej żarówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzypaszk Opublikowano 30 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Właśnie dzięki tej informacji też uniknąłem wizyty w ASO. U mnie problemem był taki sam, tyle tylko, że "nagle" przestały świecić dwie żarówki i nie wpadłem na pomysł że dwie przepaliły się "jednocześnie". Myślałem, że to bezpiecznik albo jakaś inna przyczyna. Na szczęście to tylko dwie żarówki na raz się przepaliły i szukałem ich nie tam gdzie trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.