ulek Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 (edytowane) Panowie nie mam daru do opisywania. Po prostu wsiadłam do auta przekręciłam kluczyk wszystkie kontrolki sie zapaliły po czym przy pełnym przekręceniu kluczyka rozrusznik czy cos takiego ruszyło (porzęziło)ale silnik nie odpalił.Pojawiła sie kontrolka żółta silnika.Boję się ze to coś z nim.Nadmienię ze dwa tygodnie temu olej wymieniałam. Dziś profilaktycznie go sprawdziłam i jest. Mam pecha do aut przynajmniej w pierwszym moim był wymieniony silnik a potem jeszcze 3 razy uszczelka pod głowicą byłą planowana w wymienionym. I teraz takie coś. W sobotę jadę do zaprzyjaźnionego serwisu. Edytowane 30 Marca 2011 przez ulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Uuu,to tylko diagnostyka może pokazać przyczynę niedomagania,coś musiało poważnego wysiąść skoro nawet nie zagadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Uuu,to tylko diagnostyka może pokazać przyczynę niedomagania,coś musiało poważnego wysiąść skoro nawet nie zagadał. Dokładnie wczoraj kolega opowiadał mi identyczną sytuację jego autka.Przyczyną był immobilajzer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 (edytowane) Ale imo dawałby sygnał awarii silnika??? Na mój tok rozumowania,coś z tych rzeczy mogło paść... pompa,czujnik położenia wału,komp,cewki... Edytowane 30 Marca 2011 przez JACKO29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 (edytowane) Ale imo dawałby sygnał awarii silnika??? Na mój tok rozumowania,coś z tych rzeczy mogło paść... pompa,czujnik położenia wału,komp,cewki... Chyba masz rację,może pokręcił z kontrolką immo?bo że się świeciła to mówił na bank. Edytowane 30 Marca 2011 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Yyyyy Ulek to jest ONA Jeszcze jedno mnie nurtuje,jak kręciła rozrusznikiem czy zgasło ładowanie,spotkałem sie już z tym że alter padł i silnika nie odpaliło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 a może po prostu siada akumulator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 (edytowane) Tak nagle? I z kontrolką silnika??? Mozemy tak bez końca,Jakby to był Matiz to bym wiedział jak sprawdzić kody błędów,a tu niestety Edytowane 30 Marca 2011 przez JACKO29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 no niby tak - wtedy pali się choinka czerwonych lampek - chodzi o tą kontrolkę z symbolem silnika? - to nie będzie raczej immo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulek Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 (edytowane) Świeciła sie żółta kontrolka plus chyba akumulator. Za dużo nie kręciłam bo boje się ze definitywnie coś rozwalę. Czeka nas holowanko niestety. A myślałam ze jak prawie nowy to bezawaryjny. JACKO mógłbyś pocieszyć ze to nic takiego. Dziwne to w sumie bo w zasadzie autem dane mi jeździć raz w tygodniu ( mam wychodne:)) resztę czasu po prostu stoi w garażu. Mam nadzieję ze to jednak nic wielkiego bo w wymiany i naprawy silników nie chce się już bawić. Ojciec mój cos tam wspomniał ze może to jednka wina aku i żeby sprawdzić. Ale wszystko w aucie działa po włączeniu. Jacko o jakim ładowaniu mówisz? Edytowane 30 Marca 2011 przez ulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 W trakcie kręcenia rozrusznikiem w wiekszości przypadków powinna juz zgasnać kontrolka akumulatora,nie zawsze ale się tak zdarza,po prostu domniemywam,że mogło dojść do awarii alternatora-ładowania i stąd blokada silnika.Ale to tylko domysly... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 (edytowane) Yyyyy Ulek to jest ONA Jeszcze jedno mnie nurtuje,jak kręciła rozrusznikiem czy zgasło ładowanie,spotkałem sie już z tym że alter padł i silnika nie odpaliło. jesli padł by altek to przy naladowanym akumulatorze i tak by odpalil(nie chodził by długo ale jednak.)przerabialem w fieście. czu uszkodzone świece sygnalizowane są kontrolką? raczej nie,prawda? zakładam że paliwo jest? http://diagnostykasilnika.blogspot.com/2008/01/kiedy-silink-nie-chce-zapali-pomylny.html Edytowane 30 Marca 2011 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Padnięty akumulator to wg. mnie prawdopodobny scenariusz i trzeba na początek pójść tym tropem. Wszystko działa, bo coś tam energii w nim jest, ale za mało aby odpalić silnik. Po nie udanym rozruchu albo nagłym zgaśnięciu silnika, zawsze zapala się kontrolka silnika. Ulek, spróbuj poprosić kogoś aby podjechał do Ciebie swoim autem i spróbujcie odpalić Notesa na kablach rozruchowych. Jak odpali, wszystko będzie wiadomo. Jak jeździsz raz w tygodniu i na dodatek nie zbyt daleko, akumulator mógł się rozładować - to dość prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulek Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 No właśnie od wczoraj to próbuje mężowi wmówić żeby sprawdził akumulator ale on kręci głową że to nie to. A ja go zmuszam . Podejrzewam ze ten akumulator od zakupu przez pierwszego właściciela nie był wymieniany. A jeśli okaże się to jednak on to jaki aku trzeba kupić do notesa? ( parametry i sprawdzony ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Ulek ,akumulator do Note jest 47Ah(amperogodzin),kupując taki należy zwrócić uwagę na + i - +powinien być z prawej strony gdyż aku jest zakładany odwrotnie,klemami do grodzi,i wtedy +będzie z lewej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 (edytowane) Czy ktoś z Was używał lub używa bezramkowych wycieraczek naszego rodzimego przemysłu - firmy MotGum? Edytowane 3 Lipca 2011 przez ranger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Ja ich używam i nie mam do nich zatrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 (edytowane) Ja ich używam i nie mam do nich zatrzeżeń Ok, jeżeli Ty ich używasz, to mi wystarczy . Kupuję Edytowane 3 Lipca 2011 przez ranger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulek Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 (edytowane) Tak jak kiedyś pisałam jak coś ma Jacko lub DAR to trza kupić w ciemno. Ranger chodziło ci o te wycieraczki : http://allegro.pl/wy...667017664.html. Bo właśnie zabieram się po raz drugi w tym roku za zakup wycieraczek. A cena za wycieraczki z firmy Motgum jest konkurencyjna dla Valeo.A i jeszcze jedno bo znalazłam drugą aukcje gdzie długośc wycieraczki pasażera ma 350mm a tu 380 mm. Która lepsza w takim razie krótsza czy dłuższa? Edytowane 4 Lipca 2011 przez ulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Ulek,u mnie jest 350 pasażer i 600 kierowca.Nie byłoby problemu z dłuższą pasażera (380),zmieściłaby się na wysokość,ale może być problem ze zmieszczeniem się tej 380-tki obok wycieraczki kierowcy.W pozycji spoczynkowej u mnie obie prawie się dotykają,różnica jest dosłownie 3-4 mm.Owszem można by było pokombinować i jedną opuścić lub podnieść o ząbek...ale po co?Tak więc 350 i 600mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulek Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Dzięki z szybką odpowiedź już zakupiłam tę mniejszą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Ranger chodziło ci o te wycieraczki : Ulek, ten link co podałaś nie jest aktywny. Niemniej MotGum robi wycieraczki ramkowe i bezramkowe. Chodziło mi właśnie o te bezramkowe - lub jak to mówią inni - "płaskie". Z tego co wyczytałem na stronach producenta, trzeba tylko uważać żeby typ mocowania do Note był typem A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulek Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 (edytowane) http://allegro.pl/wy...1667017664.html ten powinien działać a te za radą Jacko zakupiłam http://allegro.pl/polskie-wycieraczki-plaskie-nissan-note-e11-i1662752608.html Edytowane 4 Lipca 2011 przez ulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 http://allegro.pl/wy...1667017664.html ten powinien działać a te za radą Jacko zakupiłam http://allegro.pl/polskie-wycieraczki-plaskie-nissan-note-e11-i1662752608.html Właśnie o takie mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi