Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Rozmiary piór wycieraczek

krosman
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 miesięcy temu...

Niestety moje Unipointy poszły do kosza zaledwie po pół roku używania. Najpierw ta mniejsza zaczęła skakać po szybie, a dzisiaj obydwie jak zaczęły skakać, myślałem że nie dojadę do chaty. Coś mi podpowiedziało, żeby starych nie wyrzucać. Zaraz je zamieniłem. Muszę coś kupić. Może ktoś ma namiar na jakieś konkretne co z rok wytrzymają , a może dłużej. O Motgumach już wiem może inne?

Edytowane przez janio

U mnie też duża zaczyna podskakiwać :D

Ale na zimę nie opłaca się wymieniać,trzeba przeczekać.

Zawsze dość dobrym i pewnym wyborem są wycieraczki Bosch. Mają też "tanią" linię Bosch ECO, która jest ok.

Też tak mi się wydaje. Rozejrzę się za nimi.

• 4 tygodnie później...

z tylną jest kapa, bo narazie na rynku nie widziałem zamienników, trzeba uderzac do ASO.

Podobnie niestety jest w Toyocie :/ żeby używać standartowych trzeba zmienić ramię wycieraczki. Tylko problem jest taki że te nieoryginalne ramiona(i nissan i toyota) wyglądają jak zajumane z seicento ;/

No to mam dla Was niespodziankę . jest tylna jak ulał ...http://e-wycieraczki.pl/nissan/note/c,35968,1

No to mam dla Was niespodziankę . jest tylna jak ulał ...http://e-wycieraczki.../note/c,35968,1
Ty zły i brzydki człowieku!! :P teraz to piszesz? Teraz? Nie mogłeś 2 dni wcześniej? To ja tu w deszczu, wilki jakieś, wymieniam gumę we wycieraczce, a ten trzyma takie informacje i się nie dzieli...

:-P :rolleyes:

Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk

• 1 miesiąc temu...

Nie wiem czy wiecie, ale Alca ma też wyższą półką wycieraczek - taką klasę premium. Produkty takie są brandowane jako Heyner. Nie używałem i prawdę mówiąc nie widziałem, ale mój kolega kupił w jakiś sklepie motoryzacyjnym przy stacji benzynowej :D i bardzo sobie chwali. Żałuje, że nie kupił kilku kompletów, bo cena też jest atrakcyjna.

Nie wiem czy wiecie, ale Alca ma też wyższą półką wycieraczek - taką klasę premium. Produkty takie są brandowane jako Heyner. Nie używałem i prawdę mówiąc nie widziałem, ale mój kolega kupił w jakiś sklepie motoryzacyjnym przy stacji benzynowej :D i bardzo sobie chwali. Żałuje, że nie kupił kilku kompletów, bo cena też jest atrakcyjna.

Alca ma też specialne/bezramkowe na zimę "winter"są świetne.Niestety u nas w kraju ich nie widziałem,a w Schwedt kosztują 12 euro.

post-2739-0-95558000-1355647437_thumb.jpg

Gdyby ktoś szukał płaskich wycieraczek z firmy ALCA (takie jak na dołączonej fotce - Super Flat Graphite) to są dostępne w ... Castoramie. Cena 16 zł/sztuka. Kupiłem sobie dzisiaj 2 na zapas :wave:

post-22094-0-40415000-1355662475_thumb.jpg

Jak się sprawują ? Opinie o bezramkowych są różne.

Dzisiaj dopiero założone, więc trudno coś powiedzieć. Ale za kilka dni podzielę się opinią.

Ja cały czas używam bezramkowych i jest OK!

a jakie rozmiary bezramkowych Alca są potrzebne ? Pytam, bo ja zawsze z miarką chodzę po wycieraczki takie tradycyjne Alca i są super, ale bezramkowe czy nie są za nowoczesne do bryły Note ?

600mm nr fabryczny 288909U100 +350mm nr fabryczny 288909U110 +300mm nr fab.28790EA000

za nowoczesne?o co kaman?

A wystarczyło zerknąć na pierwszą stronę tematu i drugi post...wszystko jest tam podane we właściwych mm.