Gość umas Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 Jestem przed wymianą zawiasów drzwi z przodu i nie wiem czy można regenerować takie zawiasy czy założyć nowe.Moja primera ma zaklepywane sworznie w zawiasach.Jak ktoś borykał się z tym problemem to niech napisze co i jak.Będe bardzo wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MAXIMUS Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 Przebrnęliśmy przez ten problem jakiś miesiąc temu. Dorabiane zawiasy to ok 30 zł za parę na drzwi, koszt obejmował materiały i robociznę (dotoczenie z porządnego materiału np. utwardzane wiertło, niektórzy robią też z lemieszy z komabjnu do buraków zasada prosta - duża twardość) Za używki w dobrym stanie możesz zapłacić od 10-30 zł, ale wiadomo ciężko upolować primerkę wogóle a co jeszcze z dobrymi zawiasami. Jeśli chodzi o drzwi od kierowcy to zawiaski najlepiej od anglików od strony pasażera(tamtejszego ). Ważne przy wymianie zawiasów regulacja znajduje się na śrubach zawiasów mocowanych na karoserii dlatego polecam od razu odkręcić nadkole plastikowe. I tam przy pomocy klucza 12 najlepiej oczkowego, i kilku stylowych wygięć nadgarstka niczym w teatrze japonskich gejsz dokonujesz rzeczonego wykręcenia/regulacji. Ważne przy wykręcaniu zawiasów przygotuj skrzynkę np. na owoce-warzywa :wink: i pare kocy do podparcia dzwi. Nie polecam wykręcać kabli z elektryką. Najpierw wykręć śruby na drzwiach. Zostały mi dorabiane zawiasy 4 szt. z tulejkami. Tulejki się wciska a sworznie z grzybkiem wspawuje najlepiej migomatem od dołu. Pozdrawiamy z niepykającego już nissanka W razie pytań daj znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarilitmanen Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 słuchajcie gdzie kupię zawiasy w okolicach Poznania dla mojego NISSANKA PRIMERA KOMBI 1.8 116KM ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.