clipp Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Może ktoś dysponuje danymi katalogowymi/fabrycznymi ile barów pompuje turbina i w jakich zakresach obrotów. odświeżam temat, bo nie wierzę że nikt nie wie. Może ktoś dysponuje danymi katalogowymi/fabrycznymi ile barów pompuje turbina i w jakich zakresach obrotów. odświeżam temat, bo nie wierzę że nikt nie wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Balugas Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 z tego co dobrze pamietam to jest to 0,8 bar gdzies czytałem czyli ogólnie turbawka nie jest mocno wysilona i powiem Ci ze turbina od samego dołu ładuje a max ładowanie masz tam gdzie masz max moment obrotowy pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipp Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 z tego co dobrze pamietam to jest to 0,8 bar gdzies czytałem czyli ogólnie turbawka nie jest mocno wysilona i powiem Ci ze turbina od samego dołu ładuje a max ładowanie masz tam gdzie masz max moment obrotowy pozdrawiam Właśnie myśle o tym co piszesz Dzieki, też coś mi po uszach lata że 0,8 bara ale wolałem to usłyszeć od kogoś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niebora Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgodnie z instrukcją producenta turbina powinna dawać od 1,08 do 1,18 bara. Dodam, że ciśnienie na cylindrach (Kompresiondruck) to 30,4 nominalne i 24,5 najniższe dopuszczalne (Grenzwert). Ciśnienie otwarcia wtryskiwaczy: dla nowych od 147,1 do 155,0 bara, dla używanych minimum 142,2 bara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipp Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgodnie z instrukcją producenta turbina powinna dawać od 1,08 do 1,18 bara. Dodam, że ciśnienie na cylindrach (Kompresiondruck) to 30,4 nominalne i 24,5 najniższe dopuszczalne (Grenzwert). Ciśnienie otwarcia wtryskiwaczy: dla nowych od 147,1 do 155,0 bara, dla używanych minimum 142,2 bara. Dajesz głowe? Jeśli tak to serdeczne dzięki, bo to bardzo cenna informacja Teraz już wszystko wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niebora Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Mam oryginalną instrukcję naprawczą i takie dane tam podają dla modelu z silnikiem RD28ETi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipp Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Mam oryginalną instrukcję naprawczą i takie dane tam podają dla modelu z silnikiem RD28ETi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.