tojamarcin Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Nie bić... witam - mam pytanie czytam na forum rozne posty na temat zwiekszania mocy silnikow - czesto widze ze niektorzy nawet osiagaja duze moce 130 i wzwyz - czytam rozwniez ze tymi samochodami scigaja sie na rozne odcinki - czyli ostry buut i pisk 8s do setki wszystko ladnie pieknie ale z drugiej strony wiemy ze nasze nyski (primera-nie wiem jak inne) maja wrodzona wade czyli te nieszczesne półoski ktore lubia sobie pekac nawet przy delikatnym ruszeniu a co dopiero przy ostrym ruszaniu. I zastanawia mnie jak to macie rozwiazane czy macie inne grubsze poloski czy moze macie te orginalne ale macie zarazem duzo szczescia i wam nie pekaja rozumiem ze wersje Gt maja jakies grubsze te ośki ale zwykle budy 1.6-2.0 to są standardy ktorym dodajemy mocy ale półoski sa te same. wspominam o tym gdyz naczytalem sie o tych oskach i jak mam w swojej primerce ostrzej ruszyc z podswiatel to mam leki ze zaraz mi ona peknie - pomimo ze guma na niej jest prawie jak nowa i nie zbiera sie chyba tam woda ktora ją koroduje to i tak nie wiem czy po 14 latach ma ona swoja wytrzymalosc nawet jak nie jest przezarta od takie o to ma pytanie pozdrawiam mam primere z 96 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Witam, seryjna zdrowa półoś w 2.0 zniesie ok. 550KM i 450-480Nm... seryjna w 1,6 ciężko powiedzieć najmocniejszy projekt zaturbionego GA16DE jaki znalazłem to 245 WHP (ok. 290KM na silniku) i ok 350Nm... Genralnie prędzej obiera tryby w skrzyni niż jest opcja że pójdzie półoś... Ja w swojej srerbnej Primerce miałem prawie 320KM i 420Nm - do tego sprzęgło spiekowe które mocno obiąrza skrzynie i półosie, śmigało to bez żadnych problemów... Z drugiej strony wymieniałem kiedyś w taksówce 2.0 TD P11 póloś która się ukręciła haha przy mocy chyba z 80KM i to bez kataowania, jarania gum itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tojamarcin Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Dzieki za tą informacje pocieszyles mnie troszke zdejme obejme z tej poloski - sprawdz jak ona tam wyglada zapewnie jest zdrowa bo guma tez jak nowa - zalozylem 17 calowe felgi i mialem obawe ze te poloski moga byc mocno obciazane z takimi kolami i przy szybszym zrywie jeszcze raz dzieki za info jest mi znacznie lzej na sercu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Dzieki za tą informacje pocieszyles mnie troszke zdejme obejme z tej poloski - sprawdz jak ona tam wyglada zapewnie jest zdrowa bo guma tez jak nowa - zalozylem 17 calowe felgi i mialem obawe ze te poloski moga byc mocno obciazane z takimi kolami i przy szybszym zrywie jeszcze raz dzieki za info jest mi znacznie lzej na sercu te półośki nie ukręcają się przez kiepski materiał czy zbyt dużą moc- tylko przez ich nieprzemyślaną konstrukcję --jest jedno miejsce pod gumowa osłona w którym zbiera sięwoda i tam wałek półosi się ukręca... wiem -3 razy to przerabialem ,hehe-podróby nie mają juz takiego problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 cena ośki 150 -200 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djpawer Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Półoś od P11 2.0 FL różni się czymś od zwykłej P11? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 To samo... wszytkie 2.0 mają takie same półosie ba ja do swojej srebrnej jak wymieniałem wewnętrzne przeguby to wsadziłem całą półoś z 2.0d I dzielnie znosiło 320KM i 420Nm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.