dbr88 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 (edytowane) Witam. Dzięki instrukcji prawie wszystko poszło dobrze. Podświetlenie naprawione w wersji z białymi zegarami. W tarczach zegarów żarówki o mocy 3W. W podświetleniu LCD 0.6W. Po złożeniu wszystko działa prócz wskaźnika paliwa i temp. Tzn obie wskazówki "leżą" bez ruchu po lewej stronie. W wskazaniu paliwa po odpaleniu zapala się kontrolka tankowania i gaśnie po jednej sekundzie. Rozebrałem wszystko ponownie szukając uszkodzeń w wiązkach zegarów i nic nie znalazłem. Czy ktoś mnie nakieruje co można jeszcze sprawdzić? Edit: Luźny tranzystor na płytce zegarów był winny. Dziękuję wszystkim za pomoc. Gdyby ktoś miał problem w przypadku białych tarczy. Wskazówki zegarów nie schodzą. Najlepiej odlutować silniczki i przejrzeć każdy element płytki. Pozdro Edytowane 14 Stycznia 2018 przez dbr88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilmag1 Opublikowano 5 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Tak to u mnie wygląda, Jaka żarówka idzie do podświetlenia kilometrów? Temperatura nawiewu i prędkość też powinny być podświetlone z tego co tu czytam. Tylko jakie te żaróweczki tam idą? PRIMERA P11 ROK 2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmy Opublikowano 7 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 (edytowane) Witam nie podpowiem jakie maja oznaczenie bo jest tylko Osram albo Narva ale są takie w liczniku oprawki czarne zielona i zielona duża a do klimatronika idzie ta mała z zielona oprawka 1,2 W Uzupełnienie Edytowane 7 Marca 2018 przez Kosmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi