Gość 850 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Witam dzis mi sie zapaliła taka kontrolka SERVICE ENGINE SOON, co z tym zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 To jest kontrolka serwisowa trzeba podpiąć komputer i zczytać błędy i się sporo wyjaśni. Zapewne samochód masz sprowadzany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 850 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Tak jestem posiadaczem dopiero kilka dni...? zaczynam przygodę z nissanem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Benzyna czy ON? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harleydavidson88 Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Jeśli masz instalacje LPG, bedzie wywalać "check engine soon" tłumacze dlaczego: Temperatura spalania gazu jest większa i właściwości spalin są inne niż benzyny,- sonda lambda odczytuje kompozycje i temp. spalin dlatego jest taki efekt. Mam to samo w swoim 4,0v6 Chcę zastosować tzw. emulator sondy ( w przypadku naszych aut dwa emulatory gdzyż sa dwie sondy) Emulator to patent do oszukiwania sondy tak aby myślała ona że ze spalinami jest wszystko w normie Po zamontowaniu emulatorów ( montaż dziecinnie prosty) będę musiał skasować błędy i check powinien zniknąć. Mam zamiar zrobić to w przyszłym tygodniu, więc opiszę to krok po kroku jak to zrobić. Emulatory znajdziemy na Allegro mosiężne, z nierdzewki i ocynkowe koszty za sztukę to od 33zł- mosiądz, 22zł- nierdzewka, 15zł- ocynk Towaru od groma!!! Jeśli chcesz dodatkowych info lub masz pytania dotyczące zadzwoń, chetnie w miarę możliwości pomogę 783-771-047. Jeszcze jedno. Jeśli masz komputer pokładowy czy jak to się nazywa. To co pokazuje spalanie, dystans, ciśnienie w kołach itp. Skasuj termin następnej wymiany oleju. U mnie pomogło ale wywaliło znów przez LPG. Chodzi dokładnie o to że jest patent który programujesz zaraz po wymianie oleju. I on informuje cię o następnej wymianie za np. 10 000tyś km. Wiele ludzi nie wnika i nie wchodzi tam. Nic nie zepsujesz a może zadziałać. sprubój i daj znać co wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.