duchino Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Mam taki maly problemik a mianowicie: Gdy jezdze na lpg to podczas hamowania silnikiem (schodzenia z obrotow na biegu) strzela w tłumik (kilkakrotnie) dosc glosno jakby w sylwestra petardami strzelali! Na Pb jest OK!!!! Bylem u gazownikow orzekli ze swiece do wymiany przy okazji wymienili filtr od gazy i podlaczyli pod kompa - niby wszystko wygladalo ok. Wymienilem swiece, wyczyscilem przepustnice ale strzela jeszcze glosniej Co z tym zrobic!!!! :cry:, boje sie ze jak strzeli to cos za mna zostanie (np. tlumik:)) Przy przelanczaniu sie z PB na gaz strasznie szarpie i muli (NA DOBRZE ROZGRZANYM SILNIKU), ale jak sie przelaczy to juz jedze dosc plynnie (chociaz mam wrazenie ze ma malego przymula w porownaniu z banzyna) Auto to nissan Primera P11 2001 silnik 1.6, LPG 2 generacja (zalozona w 2004) Czym grozi takie strzelanie? czy moge z tym jezdzic czy wymagana jest natychmiastowa interwencja gazownikow:) pozdro marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Przeniosłem do działu LPG wg mnie przy 2 gen nie działa cut off i puszcza ci gaz przy obcięciu wystarczy chyba luknąć ustawienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B 52 Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Mam taki maly problemik a mianowicie: Gdy jezdze na lpg to podczas hamowania silnikiem (schodzenia z obrotow na biegu) strzela w tłumik (kilkakrotnie) dosc glosno jakby w sylwestra petardami strzelali! Na Pb jest OK!!!! Bylem u gazownikow orzekli ze swiece do wymiany przy okazji wymienili filtr od gazy i podlaczyli pod kompa - niby wszystko wygladalo ok. Wymienilem swiece, wyczyscilem przepustnice ale strzela jeszcze glosniej Co z tym zrobic!!!! :cry:, boje sie ze jak strzeli to cos za mna zostanie (np. tlumik:)) Przy przelanczaniu sie z PB na gaz strasznie szarpie i muli (NA DOBRZE ROZGRZANYM SILNIKU), ale jak sie przelaczy to juz jedze dosc plynnie (chociaz mam wrazenie ze ma malego przymula w porownaniu z banzyna) Auto to nissan Primera P11 2001 silnik 1.6, LPG 2 generacja (zalozona w 2004) Czym grozi takie strzelanie? czy moge z tym jezdzic czy wymagana jest natychmiastowa interwencja gazownikow:) pozdro marcin Rozumiem, że nie posiadasz seqencji ... masz odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duchino Opublikowano 1 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Rozumiem, że nie posiadasz seqencji ... masz odpowiedź To 2 generacja. Chyba Posiadam Cut-OFF - na poczatku strzelal jak puszczalem gaz przy okolo 4tys obrotow. Pojechalem do gazownikow ustawili mi cut-off na okolo 2000 i teraz strzele prze 2 tys. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 wogule nie powinien strzelać ... może znajdź blosa mi nie strzelał .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a_b_i_t Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Mam taki maly problemik a mianowicie: Gdy jezdze na lpg to podczas hamowania silnikiem (schodzenia z obrotow na biegu) strzela w tłumik (kilkakrotnie) dosc glosno jakby w sylwestra petardami strzelali! Na Pb jest OK!!!! Bylem u gazownikow orzekli ze swiece do wymiany przy okazji wymienili filtr od gazy i podlaczyli pod kompa - niby wszystko wygladalo ok. Wymienilem swiece, wyczyscilem przepustnice ale strzela jeszcze glosniej Co z tym zrobic!!!! :cry:, boje sie ze jak strzeli to cos za mna zostanie (np. tlumik:)) Przy przelanczaniu sie z PB na gaz strasznie szarpie i muli (NA DOBRZE ROZGRZANYM SILNIKU), ale jak sie przelaczy to juz jedze dosc plynnie (chociaz mam wrazenie ze ma malego przymula w porownaniu z banzyna) Auto to nissan Primera P11 2001 silnik 1.6, LPG 2 generacja (zalozona w 2004) Czym grozi takie strzelanie? czy moge z tym jezdzic czy wymagana jest natychmiastowa interwencja gazownikow:) pozdro marcin Mam identyczny problem tez gazownik powiedzial mi ze to cos z zaploniem wiec zaczolem z nim walczyc : wymienilem kopolke, palec, swiece, przewody, wyczyscilem przepustnice i nic jak strzelal tak strzela dodam ze mam zalozona instalacje nw wtrysku staga 4 i siedzi w samochodzie od stycznia 2010. Zastanawiam sie czy nie pojechac do innego gazownika ktory nie zna mojego autka i moze on cos poradzi, badz juz sam nie wiem. Prosze was koledzy o pomoc moze znacie jakiegos dobrego gazownika w wawie ktory o ogarnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 jak masz staga to obetnij mnożnik wtrysku gazu na 0 poniżej wolnych obrotów tz jak ci sie zaczyna dla wolnych np 1.2(1,1-1,6)i wtedy czas wtrysku wynosi 2.5 dla pb(1.2xPB czyli 2,5)to niżej sprowadz kropkę z mnożnikiem na dół wtedy powinno zamykać wtryskiwacze przy cut -offie ... dla kolegi z 2 gen to moze krokowiec sie zacina ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a_b_i_t Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 jak masz staga to obetnij mnożnik wtrysku gazu na 0 poniżej wolnych obrotów tz jak ci sie zaczyna dla wolnych np 1.2(1,1-1,6)i wtedy czas wtrysku wynosi 2.5 dla pb(1.2xPB czyli 2,5)to niżej sprowadz kropkę z mnożnikiem na dół wtedy powinno zamykać wtryskiwacze przy cut -offie ... dla kolegi z 2 gen to moze krokowiec sie zacina ... generalnie zapewne masz racje kolego ale ja nie chce sie do tego dotykac dyz mam bardzo niemile doswiadczenia z gazem i to ze azlozylem go do miojego autka w tylko dla tego ze ktos mie do tego przekonal no i oczywiscie ekonomia jazdy na gazie. Wole zeby ktos to zrobil kto zna sie na tym a nie jak u mojego kolegi ze spalilo mu sie auto w ktorym dyl gaz zalozony tydzien wczesniej i mnie poparzylo zauważyłem jeszcze jedna rzecz ze strzela mi jak jest cieplo tak okolo 15C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.