piotr Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Witam kolegów zastanawiam się na tym gdzie można a dokładnie w jakich markach i modelach mają zastosowanie silniki 1.4 benzynowe wiem że silniki 1.5 dci pochodzące z rodziny renault montowane są począwszy od Dacia a na naszych Nissanach kończąc a jak się maja nasze odmiany benzynowe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 wg mojej skromnej wiedzy oba silniki benzynowe montowane w Note to konstrukcja wyłącznie japońska. Świadczy o tym chociażby fakt,ze oba posiadają tradycyjny napęd rozrządu za pomocą łańcucha. Japończycy dawno uznali go za znacznie pewniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 wg mojej skromnej wiedzy oba silniki benzynowe montowane w Note to konstrukcja wyłącznie japońska. Świadczy o tym chociażby fakt,ze oba posiadają tradycyjny napęd rozrządu za pomocą łańcucha. Japończycy dawno uznali go za znacznie pewniejszy Pytałem o to dość dokładnie w chwili zakupu swojego Note`a. Też otrzymałem informacje, że benzynówki to całkowicie japońskie konstrukcje. Jednostki wysokoprężne są konstrukcjami Renault. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
notek-a Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 O ile się orientuję, to ten silnik występuje jeszcze w Micrze (w Polsce z automatem) - przynajmniej w Europie, bo w Azji może jeszcze w innych modelach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 O ile się orientuję, to ten silnik występuje jeszcze w Micrze (w Polsce z automatem) - przynajmniej w Europie, bo w Azji może jeszcze w innych modelach. Silnik 1.4 to już sprawdzona konstrukcja. Podejrzewam, że był montowany w min. w Almerach. W Primerach z benzynówek był montowany tylko silnik 1.6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 benzynowy silnik w almerze miał pojemność 1,5 l i bodaj 95 KM - więc to inny motor. Silnik benzynowy 1,6 montowany jest(był?) w nissanie Tiida i Qashqai, nie mam całkowitej pewności czy to identyczna jednostka, bo występują niewielkie różnice w mocach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 benzynowy silnik w almerze miał pojemność 1,5 l i bodaj 95 KM - więc to inny motor. Silnik benzynowy 1,6 montowany jest(był?) w nissanie Tiida i Qashqai, nie mam całkowitej pewności czy to identyczna jednostka, bo występują niewielkie różnice w mocach almera N15 miała silnik 1.4(dokładniej 1392cm)ale z tego co wiem to inna konstrukcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.