Gość yeti74 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 witam,posiadam primere p12 1.8 mam problem ze skrzynia biegow tzn.ciezko i nie zawsze wchodza mi biegi 1,2 ,wsteczny bywa, ze musze pare razy spobowac wrzucic ,poniewaz nie znam sie na mechanice potrzebuje fachowej diagnozy,jesli ktos moze mi pomoc bede wdzieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 jak sie nie znasz na mechanice to pewnie i tak oddasz do warsztatu, czyli poszukujesz warsztatu który sprawdzi poduszki pod skrzynią i hydraulikę od sprzęgła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość R35 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Zalezy ktora skrzynke masz zaladowana w aucie , ale generalnie to wiekszosc Nissanow ma problme z biegiem wstecznym. Przyczyn moze byc wile. od drobiazgow jak olej - jego poziom i stan lepkosci i zabrudzenia - do bardziej powaznieszych jak synchronizatory. Bez wgladu do skrzyni przekladniowej ciezko jest cos powiedziec. Dobry mechanik powinien rozwiac watpliwosci o odpowiedziec na pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yeti74 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 jak sie nie znasz na mechanice to pewnie i tak oddasz do warsztatu, czyli poszukujesz warsztatu który sprawdzi poduszki pod skrzynią i hydraulikę od sprzęgła niekonicznie odrazu warszta,najpier musze dowiedziec sie co moze byc przyczyna apozniej jesli bedzie powazna to owszem serwis Zalezy ktora skrzynke masz zaladowana w aucie , ale generalnie to wiekszosc Nissanow ma problme z biegiem wstecznym. Przyczyn moze byc wile. od drobiazgow jak olej - jego poziom i stan lepkosci i zabrudzenia - do bardziej powaznieszych jak synchronizatory. Bez wgladu do skrzyni przekladniowej ciezko jest cos powiedziec. Dobry mechanik powinien rozwiac watpliwosci o odpowiedziec na pytania. owszem mechanik tylko kto mi zagwarantuje ze mi nie nawciska bajek itp.i nie zedrze ze mnie ostatniej zlotowki:) dlatego pytam na forum jakie moga byc przyczyny zebym wiedzial na czym stoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciej__ Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 witam,posiadam primere p12 1.8 mam problem ze skrzynia biegow tzn.ciezko i nie zawsze wchodza mi biegi 1,2 ,wsteczny bywa, ze musze pare razy spobowac wrzucic ,poniewaz nie znam sie na mechanice potrzebuje fachowej diagnozy,jesli ktos moze mi pomoc bede wdzieczny. Kilka osob pisalo juz tutaj, ze problemy z wrzucaniem biegow wiazaly sie z peknietym mocowaniem pedalu do sciany grodziowej. Nie wiem tylko, czy to nie bylo przypadkiem jedynie w dieslu 2,2, ale mozliwe ze to jest bez znaczenia jaki silnik? Ale mozesz to sprawdzic zanim zaczniesz rozbebeszac skrzynie czy sprzeglo. Z tego co kojarze, to naprwa polegala jedynie na pospawaniu tego mocowania. Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki-toy Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 A może po prostu kolego kończy ci się sprzęgło?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yeti74 Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 A może po prostu kolego kończy ci się sprzęgło?? przebieg ma 96 tys raczej nie krecony wiec chyba za wczesnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciej__ Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 przebieg ma 96 tys raczej nie krecony wiec chyba za wczesnie. To sprawdz moze to mocowanie pedalu do sciany grodziowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rook Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 yeti74 wiem że to było wieki temu, ale mam identyczny problem co Ty tylko tyle , że w Almerze. Pamiętasz może co było przyczyną złego wchodzenia biegów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristopolis Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Witam Nie mogę znaleźć w necie informacji ile wchodzi oleju do automatycznej skrzyni biegów w Primerze P12 1.8. Może polecacie olej jakiejś firmy? W instrukcji wyczytałem, że musi to być olej Nissan ATF lub ekwiwalent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Devil1986 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Witam odgrzeje kotleta, moja primera P12 1.8 ma problem podczas jazdy z biegam 1 i 2 dzieje się tak od dzisiaj w sumie kiedyś raz mi się też tak stało ale zaraz potem się naprawilo aż do dzisiaj, jedynka to na tzw chama i nie zawsze a dwójka to w ogóle 10 razy nie wejdzie a jedenasty na chama trójka normalnie chodzi 4 też, jak wyjechałem do garażu to na włączonym silniku wbilem wsteczny ciężko było ale wszedł, po tym wstecznym jakby 1 i 2 łatwiej wchodziły, i teraz pytanie czy to wina sprzęgła, pękniętej grodzi czy poduszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi