Gość marcinos29 Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Posiadam Primere p12 2003r 1.8 benzyna z przebiegiem 160tys km. Ostatnio zauwazylem przy wyprzedzaniu lub dodawaniu gazu auto sie krztusi jakby nie dostawalo paliwa.Podobno filtr paliwa znajduje sie w baku i nie podlega wymianie. CO JESZCZE POWINIENEM SPRAWDZIC , JAKA JEST PRZYCZYNA TAKIEGO ZACHOWANIA SAMOCHODU! czy jest to moze wina swiec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek8301 Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 W dniu 7.05.2010 o 17:20, marcinos29 napisał: Posiadam Primere p12 2003r 1.8 benzyna z przebiegiem 160tys km. Ostatnio zauwazylem przy wyprzedzaniu lub dodawaniu gazu auto sie krztusi jakby nie dostawalo paliwa.Podobno filtr paliwa znajduje sie w baku i nie podlega wymianie. CO JESZCZE POWINIENEM SPRAWDZIC , JAKA JEST PRZYCZYNA TAKIEGO ZACHOWANIA SAMOCHODU! czy jest to moze wina swiec ? ... sonda lambda na 90% , żeby "to" zdiagnozować potrzeba komputera diagnostycznego - niekoniecznie w ASO... miałem takie objawy z almerą tino 1.8 i wtedy była to sonda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 możesz się w wpiąć z czarny kabel z miernikiem i patrzyć co pokazuje ,,,pewnie na wysokich się przywiesza i pokazuje ubogo 0.2 0.3V i Ecu zalewa garki ,,, ]regulamin mówi wyraźnie na temat tytułu tematu !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kargul Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 u mnie to była sonda... ale już śmiga aż miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bumcyk Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 W dniu 7.05.2010 o 17:20, marcinos29 napisał: Posiadam Primere p12 2003r 1.8 benzyna z przebiegiem 160tys km. Ostatnio zauwazylem przy wyprzedzaniu lub dodawaniu gazu auto sie krztusi jakby nie dostawalo paliwa.Podobno filtr paliwa znajduje sie w baku i nie podlega wymianie. CO JESZCZE POWINIENEM SPRAWDZIC , JAKA JEST PRZYCZYNA TAKIEGO ZACHOWANIA SAMOCHODU! czy jest to moze wina swiec ? U mnie wypaliła się masa w tylnej lampie i przy włączonym kierunkowskazie szarpało autem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 primo: filtr paliwa się wymienia, znajduje się pod tylną kanapą secundo: odepnij klemy aku, najlepiej na całą noc, u mnie auto nie ciągło, jeździło jakby na 3 garach, zrobiłem reset i się unormowało, z tym że u mnie tak zareagował na zmianę pb98 na słabieńką (jak się domyślam) pb95 z BP ;P jeśli nie pomoże to tak jak koledzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komar18 Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 W dniu 10.05.2010 o 07:05, Bumcyk napisał: U mnie wypaliła się masa w tylnej lampie i przy włączonym kierunkowskazie szarpało autem. miałem to samo w almerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcinos29 Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 W dniu 11.05.2010 o 18:40, komar18 napisał: miałem to samo w almerze. Sprawdzilem moja primere i faktycznie szarpie autem tylko jak mam wlaczony kierunkowskaz. jak mam sprawdzic ta mase ewentualnie wymienic? obawiam sie ze Angole sobie z tym nie poradza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bumcyk Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 W dniu 16.05.2010 o 12:41, marcinos29 napisał: Sprawdzilem moja primere i faktycznie szarpie autem tylko jak mam wlaczony kierunkowskaz. jak mam sprawdzic ta mase ewentualnie wymienic? obawiam sie ze Angole sobie z tym nie poradza. Jak rozbierzesz lampę to w kostce będzie dokładnie widać ,który pin jest wypalony. Ja u siebie dołożyłem kawałek przewodu do wkładu lampy i przykręciłem do mocowania lampy ,tak,żeby był styk z masą auta. Na wszelki wypadek zrobiłem tak w 2 lampach. Pół godzinki i z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Evil-Jacob Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Widzę,że to stała choroba tego Nissanka mam aktualnie to samo,dziś umówiony jestem na wymiane filtra paliwa,bo w moim przypadku w pośpiechu zatankowałem na stacji rodem z lat PRLu....mam nadzieję,że to pomoże. Witam ponownie po jakimś czasie... Filtra nie wymieniałem,ze względu,że podczas drogi do warsztatu zobaczyłem świecącą się lekko kontrolkę od światła przeciwgłowego tylnego a wcześniej czytałem powyższe posty-zdiagnozowałem sobie ową usterkę w moim Nissanie. Tak też było,a raczej nie było masy w lewej tylnej lampie,w której robiła się tzw. "choinka". Metoda naprawy taka sama jak w postach wyżej i wuala... działa Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi