Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Brak Check Engine

GeorgeGt
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 11.05.2010 o 21:42, Tofu napisał:

może właśnie chodzi o płytkę w przekaźniku pompy paliwa ,,

Tofu ale jak ja mu mówiłem że mam wszystko z drugiego autka to on mówi, że nie będzie pasować i że to będzie mnie kosztować 150 zł... czuję że chce wyciągnąć kasę na siłę.. gdzie jest ta płytka przekaźnika?, bo nie wierzę aby nie pasowała z P11 GT

ps. z tego co kojarzę to przekaźnik pompy jest połączony z ECU i jak uwalony to Check się nie zapali i auto nie dostaje paliwa

Edytowane przez GeorgeGt

wiesz ja sie opieram na wiedzy z P10 z 96 zresztą połączenia były takie jak w p11

Ecu wysyła sygnał masowy na przekazniki :pompy paliwa : przekaznik zasilania ECU (przepływki i aparatu zapłonowego ) inny kanał to odpala tak wentyle chłodnicy

musisz znaleść który przekaznik odpowiada za pompe paliwa i tyle generalne te kosteczki działaja tak masz 4 kable jeden obwód (cienkie kable) to elektromagnes co jak dostanie 12v i mase(od ecu) to zamyka obwód grubych kabli i idzie prąd na pompe i inne ..

zobacz jaki kabel zasila pompe a potem patrz do którego przekaznika to idzie odłącz aku jak być miał miernik to łatwo sie sprawdza obwód który kabel ...

W dniu 12.05.2010 o 09:01, Tofu napisał:

wiesz ja sie opieram na wiedzy z P10 z 96 zresztą połączenia były takie jak w p11

Ecu wysyła sygnał masowy na przekazniki :pompy paliwa : przekaznik zasilania ECU (przepływki i aparatu zapłonowego ) inny kanał to odpala tak wentyle chłodnicy

musisz znaleść który przekaznik odpowiada za pompe paliwa i tyle generalne te kosteczki działaja tak masz 4 kable jeden obwód (cienkie kable) to elektromagnes co jak dostanie 12v i mase(od ecu) to zamyka obwód grubych kabli i idzie prąd na pompe i inne ..

zobacz jaki kabel zasila pompe a potem patrz do którego przekaznika to idzie odłącz aku jak być miał miernik to łatwo sie sprawdza obwód który kabel ...

dobra poszukam ale z elektryki jestem cieniutki, więc będzie ciekawie :)

po zakupieniu miernika i lataniu po kabelkach znalazłem wadę a mianowicie zepsuty przekaźnik (pompa ma pierwszy przekaźnik po lewej stronie nad skrzynką bezpieczników ), i zaoszczędziłem 150 zł :) dzięki wszystkim za pomoc :)