AdS Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Hej, kolejny sezon i wraca sprawa zacisków w almie Nikt nie odpisał koledze w 2010 roku, a ja jakbym miał sobie wyobrazić wymianę uszczelek do może uda się bez wyjmowania tłoczka - poprawcie mnie. Chcę zabrać się za to sam, bo mechanikowi dałem pole do popisu po kupnie auta... okazało się że cudem żyję, oddał mi auto z nieprzykręconymi zaciskami (po dwóch tygodniach włożyłem łapę do zacisków i doznałem szoku). Nie wiem czy kupić odrazu komplet tłoczków i uszczelek czy bawić się dalej smarami - zawsze używałem BRAKE, teraz szukać coś dla odmiany - PULSAR, ATE, WURTH ? Przednie zacisku mam rozpracowane, ale tył to czarna magia... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 ja cały zacisk rozebrałem poczysciłem tłoczek bo cały był z nalotem rdzy wymieniłem uszczelke nalozyłem jakołs paste do zacikow i juz rok wszyskto gra podpowiadam ze tłoczki tylne sie wykrecaja nie było napoczatku łatwo ale teraz to reka je wkrece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xnd2013 Opublikowano 4 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Przepraszam że odgrzebuje temat , lecz mam podobny problem, przedni prawy zacisk powoduje że klocek nie odbija od tarczy (klocki sprawdziłem i wyczyściłem) , natomiast zacisk nie chce cię dać wsunąć do końca (wychodził też ciężko) i dociska ciągle klocek, jeśli jest to tłoczek w zacisku to sobie to zrobię, natomiast jeśli jest to zapchany przewód elastyczny doprowadzający płyn do zacisku to jak należy go zdemontować i jak odpowietrzyć potem układ ? Sugeruje się tym filmem ale odpowiedzi tam nie mam https://www.youtube.com/watch?v=K4GzxYOzEqE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xnd2013 Opublikowano 14 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Mam pytanie na śrubie doprowadzającej płyn hamulcowy do zacisku są 2 podkładki miedziane mają one około 1,2 mm , czy można je zastąpić podkładkami o grubości 1 mm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi