pawelsalata Opublikowano 6 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Hej, ja walczyłem ostatnio z wycieraczkami automatycznymi w mojej Primerze P12. Jeśli masz ustawione pokrętło czułości czujnika w takiej pozycji jak na foto powyżej, to czujnik jest najbardziej czuły na wodę i przy byle kropli będzie załączał wycieraczki. Jak przekręcisz to wąskie pokrętło na ten największy "trójkąt", czułość spada i wycieraczki nie załączają się tak często. Odsyłam tutaj: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/76471-wp12-automatyczne-wycieraczki/page__p__805374#entry805374 Opisałem dokładnie jak to działa u mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid5995 Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Nadeszła pora i na mnie. Wycieraczki w trybie przerywanym nie działają, manetke mam taką jak mariolat tylko nie mam napisu AUTO ddlatego do tej pory myślałem że micrus nie ma automatyki ale ale, w lusterku wstecznym jest miejsce i wtyczka (z tego co pamiętam 3 pionowa) na czujnik deszczu. Szyba była wymieniana 2 lata po wyjechaniu z salonu i teraz nie wiem czu ktośwymieniał też manetke i ogólnie pojazdd powinien mieć automatyczne wycieraczki czy nie powinien i manetka lub jakiś przekaźnik nie chodzi. Może ktoś z was ma program do poznania wyposażenia auta z numeru VIN? Według VINu ma sensor deszczu i automatyczne lampy, lampy działają idealnie tylko te wycieraczki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinga1 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Według "mojego" VIN też lampy powinny się automatycznie włączać i wyłączać.Niestety tak nie jest :-( Można to jakoś naprawić ? Za to czujnik deszczu na "AUTO" działa super włacznie z jego regulacją (pokrętło) czułości :-) Edytowane 28 Stycznia 2016 przez kinga1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Kinguś ,podaj mi vin na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinga1 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Kinguś ,podaj mi vin na priv Poszło :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Wieczorem dopiero będę mógł coś powiedzieć. (Jestem w pracy) Choć jeśli masz pozycje auto na manetce swiatel ,to w tej pozycji światła włączają się automatycznie dopiero o zmierzchu i wyłączają o świcie, co baz zamontowanych dziennych czyni tę funkcję w PL BEZUZYTECZNĄ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinga1 Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Tak,wiem,ale mi chodziło o to,że zostawia się pokrętło w pozycji włączonych świateł mijania i po wyłaczeniu silnika światła gasną ( bez konieczności ich wyłączania pokrętłem ), i odwrotnie: po uruchomieniu samochodu światła mijania się włączają.Krótko mówiąc:nie trzeba pamiętać o ich właczaniu ręcznie,za kazdym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Kinga ,myślałem że już Ci odpowiedziałem na priv. Po modernizacji w 2005 roku taka funkcja się pojawiła ,aczkolwiek też nie idealna ,bo światła zapalały się najpierw ,a dopiero silnik. gasły po wyjęciu kluczyka i otwarciu drzwi. Po 2007 jest jeszcze lepiej, bo najpierw silnik, a dopiero świata odpalają W związku z tym ,że masz pozycję AUTO ,rozwiązaniem jest dołożenie dziennych .Wtedy światła będą w tej pozycji (auto) działały tak jak sobie życzysz i nie będzie trzeba o nich pamiętać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinga1 Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 (edytowane) Kinga ,myślałem że już Ci odpowiedziałem na priv. Po modernizacji w 2005 roku taka funkcja się pojawiła ,aczkolwiek też nie idealna ,bo światła zapalały się najpierw a dopiero silnik gasły po wyjęciu kluczyka i otwarciu drzwi. Po 2007 jest jeszcze lepiej bo najpierw silnik a dopiero świata odpalają W związku z tym ,że masz pozycję AUTO ,rozwiązaniem jest dołożenie dziennych .Wtedy światła będą w tej pozycji (auto) działały tak jak sobie życzysz i nie będzie trzeba o nich pamiętać. Tak, rzeczywiście.Dziekuję. Ale przy pokrętle właczania świateł nie ma pozycji AUTO. Edytowane 2 Lutego 2016 przez kinga1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panek_rulez Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Witam, jestem nowym użytkownikiem. Mam dokładnie ten sam problem z wycieraczkami - brak trybu przerywanego. Szyba wymieniona, prawdopodobnie od kamienia bo śladów większej kolizji brak. Czujnik zlokalizowałem w okolicy lusterka lecz nie mam pewności czy jest wspomniany żel. Po świętach się tym zajmę Czy jest problematyczny demontaż tego ustrojstwa? Przy okazji - czy ktoś jest w stanie zdekodować vin w kierunku wyposażenia (nie mogę znaleźć osobnego tematu) Z góry dziękuję! Zdrowych i spokojnych Świąt! Temat ogarniety - podkładki żelowej brakowało - po montażu wszystko gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi