sokolontko Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Witam. Mam taki problem. Almera Tino 1.8, na wolnych obrotach chodzi jak zegarek. Podłączenie do kompa wyszło bez błędów. Kontrolki ok. W czasie jazdy przy dodawaniu gazu mułowaty ( brak mocy) i tak jakby łapał powietrze ... jakby gar nie chodził na maxa .... ciężko to opisać. Rzadnych dodatkowych objawów ... Prosze o porady. Z góry dziekuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lobuz47 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Witam . U mnie wyszly dwie rzeczy ,poluzowany przewod doprowadzajacy powietrze przy przepustnicy (poluzowana opaska)i zasyfiony przeplywomierz (wymagal umycia) .Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość truszczu Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 A czy po czyszczeniu przepływki trzeba potem obroty jałowe ustawiać w ASO ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokolontko Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Witam już po awarii. Opisze może komuś się przyda na przyszłość. Po drugim podłączeniu do kompa wyszedł jednak błąd na czujniku wału. Doczytałem również, że często źródłem uszkodzenia czujnika wału czy wałaka jest ... "uszkodzenie" rozrządu. Po sprawdzeniu okazało się, że jest już na tyle naciagnięty, że napinacz był na max. Wymiana rozrządu i czujnika .... motorek terkota jak należy i wszytsko jest ok Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodek05 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Ojoj a jaki masz przebieg?! No i napisz ile kosztuje taka zabawa - części + robota? Czujnik nówka, oryg. czy zamiennik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokolontko Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Ojoj a jaki masz przebieg?! No i napisz ile kosztuje taka zabawa - części + robota? Czujnik nówka, oryg. czy zamiennik? Przebieg 120000, zabawa calość ... 1200zł ... czujnik nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.