wojciechu11 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Witam. Czy i w jaki sposób podłączał ktoś MP3 do gniazda w schowku. Gniazdo wygląda na mały jack, MP3 maja USB stąd moje pytanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano78 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 (edytowane) JA podłączyłem swoje MP3 pod gniazdo w podłokietniku, poprostu trzeba mieć przejśćiówkę jack-jack i w MP3 wpinasz w wyjście słuchawkowe, a w podłokietniku do gniazda i gra Edytowane 5 Czerwca 2010 przez jano78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciechu11 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Tak też sobie pomyślalem, ale chcialem potwierdzenia. Dzieki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio00 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Witam, To nie macie gniazda USB? Ja mam w schowku pod podłokietnikiem 2 gniazda - mały jack i USB. MP3 wpinam prosto w gniazdo USB. Ma to ten plus, że obsługuję MP3 całkowicie z radia samochodowego - przewijam piosenki, wyszukuję itp. Nie ma potrzeby dotykania MP3 w czasie jazdy. P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perinoid Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 To nie macie gniazda USB? Jak masz NC to masz USB, jak nie masz - to nie masz. Ja nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciechu11 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 USB to byłaby zbyt duża rozrzutność Nissana , dobrze że jest gniazdo jack. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych5810 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 JA podłączyłem swoje MP3 pod gniazdo w podłokietniku, poprostu trzeba mieć przejśćiówkę jack-jack i w MP3 wpinasz w wyjście słuchawkowe, a w podłokietniku do gniazda i gra Witam, a co należy ustawić na panelu radia, bo też włączyłem i nie gra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cosmo Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Witam, a co należy ustawić na panelu radia, bo też włączyłem i nie gra? przycisk source na kierownicy powinien pomóc -> opcja AUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano78 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Witam, a co należy ustawić na panelu radia, bo też włączyłem i nie gra? Na radiu ustawiasz AUX i musi grać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boos Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Witam. Czy i w jaki sposób podłączał ktoś MP3 do gniazda w schowku. Gniazdo wygląda na mały jack, MP3 maja USB stąd moje pytanie. Pozdrawiam Witam. Korzystam z pendriwa 16 GB podloczonego do usb w schowku. dziala bez zarzutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano78 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Witam. Korzystam z pendriwa 16 GB podloczonego do usb w schowku. dziala bez zarzutu JAk sie ma wysoką wersję wyposażenia to można włączyć pendriva a jak sie ma wersję bez NC to trzeba podłączyć MP3 przez gniazdo jack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meru Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Witam, To nie macie gniazda USB? Ja mam w schowku pod podłokietnikiem 2 gniazda - mały jack i USB. MP3 wpinam prosto w gniazdo USB. Ma to ten plus, że obsługuję MP3 całkowicie z radia samochodowego - przewijam piosenki, wyszukuję itp. Nie ma potrzeby dotykania MP3 w czasie jazdy. P. Witam czyli jak ma się tylko wejście jack to nie można sterować mp3 przyciskami z kierownicy? czyli ta przejściówka jack- jack jest takiej długości żeby odtwarzacz mp3 był poza tym schowkiem w podłokietniku bo jak inaczej sterować mp3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perinoid Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Witam czyli jak ma się tylko wejście jack to nie można sterować mp3 przyciskami z kierownicy? czyli ta przejściówka jack- jack jest takiej długości żeby odtwarzacz mp3 był poza tym schowkiem w podłokietniku bo jak inaczej sterować mp3? Nie można. Kabel "jack" przekazuje tylko i wyłącznie dźwięk w jedną stronę (odtwarzacz -> samochód) i nie ma możliwości sterowania. A kabel jest taki jaki sobie kupisz - ja szukałem jak najkrótszego, chyba kupię kabelek, wtyczki i zrobię jeszcze krótszy jak mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meru Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Nie można. Kabel "jack" przekazuje tylko i wyłącznie dźwięk w jedną stronę (odtwarzacz -> samochód) i nie ma możliwości sterowania. A kabel jest taki jaki sobie kupisz - ja szukałem jak najkrótszego, chyba kupię kabelek, wtyczki i zrobię jeszcze krótszy jak mam. Może ktoś się orientuje czy są takie przejściówki mini jack usb i czy wtedy odtwarzacz mp3 podłączony do przejściówki usb mógłby być sterowany przyciskami z kierownicy (radia)Czy sterowanie z kierownicy możliwe jest tylko gdy posiadamy NC z wejściem fabrycznym usb ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huling Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 To gniazdo, które masz to działające tylko w jedną stronę analogowe wejście dźwięku i nie można nim przekazywać żadnych sygnałów sterujących. Gniazdo USB jest cyfrowe i po podłączeniu pendriva nie płynie przez nie muzyka, tylko dane, które są zamieniane na muzykę przez NC. Wykonanie takiej przejściówki jest więc niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hollow_man Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 przycisk source na kierownicy powinien pomóc -> opcja AUX witam, ja też podłączyłem mp3 do gniazda w podłokietniku (wejście jack) i do wejścia słuchawek w mp3, przełączyłem na AUX i ... NIE działa. czy ktoś wie w czym błąd??? proszę o odpowiedz. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huling Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 witam, ja też podłączyłem mp3 do gniazda w podłokietniku (wejście jack) i do wejścia słuchawek w mp3, przełączyłem na AUX i ... NIE działa. czy ktoś wie w czym błąd??? proszę o odpowiedz. pozdr Musisz jeszcze włączyć odtwarzanie w mp3 i ustawić na nim odpowiedni poziom dźwięku. To wejście mini jack działa tylko jako wzmacniacz. Zamiast w słuchawkach masz dźwięk w głośnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi