Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Podłączanie MP3

wojciechu11
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czy i w jaki sposób podłączał ktoś MP3 do gniazda w schowku. Gniazdo wygląda na mały jack, MP3 maja USB stąd moje pytanie.

Pozdrawiam

JA podłączyłem swoje MP3 pod gniazdo w podłokietniku, poprostu trzeba mieć przejśćiówkę jack-jack i w MP3 wpinasz w wyjście słuchawkowe, a w podłokietniku do gniazda i gra :)

Edytowane przez jano78

Witam,

To nie macie gniazda USB?

Ja mam w schowku pod podłokietnikiem 2 gniazda - mały jack i USB.

MP3 wpinam prosto w gniazdo USB. Ma to ten plus, że obsługuję MP3 całkowicie z radia samochodowego -

przewijam piosenki, wyszukuję itp. Nie ma potrzeby dotykania MP3 w czasie jazdy.

P.

W dniu 5.06.2010 o 19:33, pio00 napisał:

Jak masz NC to masz USB, jak nie masz - to nie masz. Ja nie mam.

USB to byłaby zbyt duża rozrzutność Nissana :), dobrze że jest gniazdo jack.

W dniu 5.06.2010 o 07:23, jano78 napisał:

JA podłączyłem swoje MP3 pod gniazdo w podłokietniku, poprostu trzeba mieć przejśćiówkę jack-jack i w MP3 wpinasz w wyjście słuchawkowe, a w podłokietniku do gniazda i gra smile.gif

Witam, a co należy ustawić na panelu radia, bo też włączyłem i nie gra?

W dniu 8.06.2010 o 15:46, krzych5810 napisał:

przycisk source na kierownicy powinien pomóc -> opcja AUX

W dniu 8.06.2010 o 15:46, krzych5810 napisał:

Na radiu ustawiasz AUX i musi grać :)

W dniu 5.06.2010 o 07:11, wojciechu11 napisał:

Witam. Czy i w jaki sposób podłączał ktoś MP3 do gniazda w schowku. Gniazdo wygląda na mały jack, MP3 maja USB stąd moje pytanie.

Pozdrawiam

Witam.

Korzystam z pendriwa 16 GB podloczonego do usb w schowku. dziala bez zarzutu

W dniu 9.06.2010 o 10:45, boos napisał:

Witam.

Korzystam z pendriwa 16 GB podloczonego do usb w schowku. dziala bez zarzutu

JAk sie ma wysoką wersję wyposażenia to można włączyć pendriva a jak sie ma wersję bez NC to trzeba podłączyć MP3 przez gniazdo jack :)

• 1 miesiąc temu...
  W dniu 5.06.2010 o 19:33, pio00 napisał:

Witam,

Ja mam w schowku pod podłokietnikiem 2 gniazda - mały jack i USB.

MP3 wpinam prosto w gniazdo USB. Ma to ten plus, że obsługuję MP3 całkowicie z radia samochodowego -

przewijam piosenki, wyszukuję itp. Nie ma potrzeby dotykania MP3 w czasie jazdy.

P.

Witam czyli jak ma się tylko wejście jack to nie można sterować mp3 przyciskami z kierownicy? czyli ta przejściówka jack- jack jest takiej długości żeby odtwarzacz mp3 był poza tym schowkiem w podłokietniku bo jak inaczej sterować mp3?

W dniu 24.07.2010 o 17:27, Meru napisał:

Witam czyli jak ma się tylko wejście jack to nie można sterować mp3 przyciskami z kierownicy? czyli ta przejściówka jack- jack jest takiej długości żeby odtwarzacz mp3 był poza tym schowkiem w podłokietniku bo jak inaczej sterować mp3?

Nie można. Kabel "jack" przekazuje tylko i wyłącznie dźwięk w jedną stronę (odtwarzacz -> samochód) i nie ma możliwości sterowania. A kabel jest taki jaki sobie kupisz - ja szukałem jak najkrótszego, chyba kupię kabelek, wtyczki i zrobię jeszcze krótszy jak mam.

W dniu 24.07.2010 o 17:52, Peri Noid napisał:

Nie można. Kabel "jack" przekazuje tylko i wyłącznie dźwięk w jedną stronę (odtwarzacz -> samochód) i nie ma możliwości sterowania. A kabel jest taki jaki sobie kupisz - ja szukałem jak najkrótszego, chyba kupię kabelek, wtyczki i zrobię jeszcze krótszy jak mam.

Może ktoś się orientuje czy są takie przejściówki mini jack usb i czy wtedy odtwarzacz mp3 podłączony do przejściówki usb mógłby być sterowany przyciskami z kierownicy (radia)Czy sterowanie z kierownicy możliwe jest tylko gdy posiadamy NC z wejściem fabrycznym usb ?

To gniazdo, które masz to działające tylko w jedną stronę analogowe wejście dźwięku i nie można nim przekazywać żadnych sygnałów sterujących. Gniazdo USB jest cyfrowe i po podłączeniu pendriva nie płynie przez nie muzyka, tylko dane, które są zamieniane na muzykę przez NC. Wykonanie takiej przejściówki jest więc niemożliwe.

W dniu 8.06.2010 o 21:17, cosmo napisał:

przycisk source na kierownicy powinien pomóc -> opcja AUX

witam,

ja też podłączyłem mp3 do gniazda w podłokietniku (wejście jack) i do wejścia słuchawek w mp3, przełączyłem na AUX i ... NIE działa. czy ktoś wie w czym błąd??? proszę o odpowiedz.

pozdr

W dniu 26.07.2010 o 20:47, hollow_man napisał:

witam,

ja też podłączyłem mp3 do gniazda w podłokietniku (wejście jack) i do wejścia słuchawek w mp3, przełączyłem na AUX i ... NIE działa. czy ktoś wie w czym błąd??? proszę o odpowiedz.

pozdr

Musisz jeszcze włączyć odtwarzanie w mp3 i ustawić na nim odpowiedni poziom dźwięku. To wejście mini jack działa tylko jako wzmacniacz. Zamiast w słuchawkach masz dźwięk w głośnikach.