dąb'13 Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Na "żyto"... Trzeba dobrze oblać, by jeździł długie lata! Warsztat do zabezpieczeń antykorozyjnych jest profesjonalny przy rondzie Wiatraczna. Zdecydowanie najsolidniejszy z jakim miałem okazję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Mówisz o tym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dąb'13 Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Tak. To jest ich strona. Zostawiasz tam auto na 2-3 dni, i po pełnym myciu podwozia, suszeniu, wszytko jest starannie zabezpieczane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Znowu ruda szkoda mówić. Ale Hugh_h ma rację. Wcześniejsze autka mogły więcej wytrzymać. Mój Path ma 88tyś km, rocznik 2007 ale jak keidyś zobaczyłem rynienki na dachu to też mnie przerażenie ogarnęło. Lakier na łączeniach w rynienkach po prostu poodpadał. Największe ubytki są od strony przodu pojazdu. Wynalazcę eko-lakierów powinni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RysiekD Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Jak odbierzesz to zapraszam do siebie. Robiłem samodzielnie i wyszło dobrze (ocena diagnosty). Zatem pomogę w kłopocie Czy u Kolegi dab'13 po sąsiedzku w Chotomowie można kupić części do X-a? Czy może coś źle kojarzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dąb'13 Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 U mnie nie, ale w niedalekiej okolicy 2400m tak. Jest taki specjalizujący się w QQ, X-trailach fachowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beeert Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 (edytowane) Witam Szanownych, po zimie znalazłem kilka małych ognisk rdzy na tylnych nadkolach w T31. Po zdjęciu plastikowej listwy okazało sie, że praktycznie nadkola nie ma - jest zjedzone przez rdzę. Film poglądowy: https://streamable.com/1p9ni Jestem drugim właścicielem od 2 lat, wcześniej w jednych rękach z polskiego salonu Podczas zakupu auto dokładnie oglądane, żadnych śladów korozji. Nie mam pojęcia co jest przyczyną takiego stanu rzeczy, ale chciałbym to naprawić... Czy do tego modelu są na rynku dostępne reperaturki? Do T30 jest sporo, ale pewnie nie pasują? Pozdrawiam Edytowane 25 Lutego 2019 przez beeert literówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielon Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 (edytowane) Co to za polerowanie Krauss P7 i Koch H8 ? Edytowane 26 Lutego 2019 przez Zielon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielon Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Znalazłeś coś więcej ? u mnie z drugiej strony właśnie wychodzi 5x5mm purchelek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beeert Opublikowano 18 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 (edytowane) Tak, była polerka - ale nie wiem jakimi narzędziami. Nie znalazłem, wkrótce będę na konsultacjach u blacharza i się okaże co można poradzić. Podejrzewam, że większość t31 może mieć takie przykre niespodzianki po zdjęciu tej plastikowej listwy zewnętrznej. Edytowane 18 Marca 2019 przez beeert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekradek7155 Opublikowano 2 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 Ostatnio w moim aucie demontowałem tylny zderzak i także zastałem rudą ale nie aż taką . Sądzę że można pokusić się o stwierdzenie że występuje to we wszystkich T31 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marekmarecki1977 Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Podłącze się, u mnie lewy tył, purchel a teraz dziura, dlaczego, zbierające się błoto w tym miejscu od środka/wewnątrz, i zgniło. Po rozmowie z blacharzem, lakierowanie elementu 500zł, wymiana 600-800zł + koszt błotnika, zalecił kupić z rozbitego bo będzie lepsza blacha, ponoć nie ma reperaturek do T31. Znalazłem tył samochodu z podłogą i błotniki obydwa za 500zł. Cały czas myślę czy naprawiać. A ruda zjada dzień i noc, heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekradek7155 Opublikowano 24 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 Naprawić by się zdało ale przede wszystkim porządnie zabezpieczyć resztę żeby nie było kolejnych przykrych niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajkJaro Opublikowano 24 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 Ja zakupiłem świezo T31 i będę odkręcał w weekend te reflektory tylne - od strony mocowań widziałem, że tam widać jakieś liście itp resztki. Samochód garażowany, może w sumie lepiej nie wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 24 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 to standard, w t30 było to samo. Rdze zatrzymac można na jakiś czas cortaninem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajkJaro Opublikowano 25 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Dzisiaj spasowałem - nie chcą ruszyć te reflektory... a syfu nawyciągałem troszkę, pod spodem będzie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtsw466 Opublikowano 16 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 Witam, przy zakładaniu haka okazało się że korozja nadgryzła tylne nadkola pod plastikami w moim XT31. Polecacie jakieś preparaty do samodzielnej reparacji i konserwacji blachy. Myślę o szczotkowaniu, wytrawieniu rudej i uzupełnieniu wstawek matą i żywicą. Jakich preparatów użyć do rdzy i czym konserwować miejsca wrażliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi