pavelsti Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Witam, Jestem w szoku, że tyle czasu można poświęcać na mycie auta (kolega z pandą). Mi się wydawało, że samochód to jest przyrząd do jeżdżenia ale jak kto woli. To ile kolega z pandą poświęca czasu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ireneusz66 Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 To ile kolega z pandą poświęca czasu ?? ...nie wystarczy powiedzieć ile czasu... to trzeba zobaczyć http://forum.kosmety...opic.php?t=1704, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 ...nie wystarczy powiedzieć ile czasu... to trzeba zobaczyć http://forum.kosmety...opic.php?t=1704, kolega ma chyba sklep z takimi środkami albo bardzo profesjonalną myjnie bo ta lista mnie trochę zgięła szczególnie że jeśli się dobrze orientuje to nie są one tanie - szacunek za cierpliwość i zapał do pracy, raz w roku takie mycie jak najbardziej jestem za jak będę miał czas to się podzielę jak ja myje auto ale o wiele krótszym czasie i na bank nie tak dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ireneusz66 Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 kolega ma chyba sklep z takimi środkami albo bardzo profesjonalną myjnie bo ta lista mnie trochę zgięła szczególnie że jeśli się dobrze orientuje to nie są one tanie - szacunek za cierpliwość i zapał do pracy, raz w roku takie mycie jak najbardziej jestem za jak będę miał czas to się podzielę jak ja myje auto ale o wiele krótszym czasie i na bank nie tak dokładnie chcę zastrzec ze to jest tylko "przedruk" ja myje samochód normalnie hahahaha ...ale warto było popatrzec jak robią to powiedzmy "profesjonalisci" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Alexander Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 To i ja się podzielę jak myję swojego QQ Srebrny metalik. 1. Dokładne spłukanie auta wodą z węża (nie używam myjki) 2. Umycie samochodu dobrym szamponem (MEGUIARS ULTIMATE WASH & WAX + rękawica z mikrofibry za 12zł z Makro)na dwa wiadra, w jednym woda z szamponem a w drugim czysta woda do płukania rękawicy. Dwukrotne mycie nadwozia. Szampon super nie pozostawia plam na szybach, choć jest z woskiem. 3. Wytarcie auta do sucha przy pomocy kilku dużych ściereczek z mikrofibry ale nie takie po 2zł) 4. Użycie glinki + detailer (tu korzystam z zestawu MEGUIARS ZESTAW SMOOTH SURFACE CLAY KIT) + wycieranie mikrofibrą - lakier gładziutki jak szkło bez smoły i innych badziewi na przednich drzwiach i nie tylko. 5. Woskowanie lakieru (korzystam z zestawu MEGUIARS ZESTAW SMOOTH SURFACE CLAY KIT, w którym jest Cleaner Wax Liquid lub ostatni zakup FINISH KARE 1000P HI TEMP PASTE WAX. i po nałożeniu wosku szlifowanie mikrofibrą do uzyskania pięknego, lśniącego lakieru. Do opon używam POORBOY'S WORLD BOLD N BRIGHT TIRE DRESSING Do kokpitu i innych plastików używam POORBOY'S WORLD NATURAL LOOK - ładny matowy efekt Do szkła używam Clina. Czas jaki zajmuje mycie i woskowanie jakieś 4 godz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierki2 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Witam Czy jest ktoś z forumowiczów chętny na zakup kosmetyków Meguiars z USA? Chcę zamówić parę rzeczy, może ktoś chciałby coś z tej firmy. Posiadam już parę rzeczy i jestem super zadowolony. Ceny w USA są 2-3 krotnie niższe niż u nas. Droga jest tylko wysyłka (w stosunku do zamawianych rzeczy). Im więcej rzeczy zamówimy tym bardziej będzie się opłacać, a koszty rozdzielimy po równo. Jeśli ktoś będzie chętny proszę pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^^ehhh^^ Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Witam Czy jest ktoś z forumowiczów chętny na zakup kosmetyków Meguiars z USA? Chcę zamówić parę rzeczy, może ktoś chciałby coś z tej firmy. Posiadam już parę rzeczy i jestem super zadowolony. Ceny w USA są 2-3 krotnie niższe niż u nas. Droga jest tylko wysyłka (w stosunku do zamawianych rzeczy). Im więcej rzeczy zamówimy tym bardziej będzie się opłacać, a koszty rozdzielimy po równo. Jeśli ktoś będzie chętny proszę pisać. PiotrekP - załóz temat na grupowe zakupy kosmetyków, podaj co gdzie jak ile - im wiecej szczegolow tym lepiej - podwiesze go i byc moze wiecej ludzi skorzysta. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 PiotrekP - załóz temat na grupowe zakupy kosmetyków, podaj co gdzie jak ile - im wiecej szczegolow tym lepiej - podwiesze go i byc moze wiecej ludzi skorzysta. pozdr A może jakiś link do stronki w stanach to może się na coś skusze bo ja tej firmy nie znam tzn. poznałem na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierki2 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 A może jakiś link do stronki w stanach to może się na coś skusze bo ja tej firmy nie znam tzn. poznałem na forum Sama firma pochodzi z USA. W nowym temacie podałem link do polskiej strony tej firmy. Osobiście korzystam z wyszukiwarki w ebayu więc znając nazwę produktu sam możesz sobie znaleźć, nie wiem co Cię zainteresuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ireneusz66 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 To i ja się podzielę jak myję swojego QQ Srebrny metalik. 1. Dokładne spłukanie auta wodą z węża (nie używam myjki) 2. Umycie samochodu dobrym szamponem (MEGUIARS ULTIMATE WASH & WAX + rękawica z mikrofibry za 12zł z Makro)na dwa wiadra, w jednym woda z szamponem a w drugim czysta woda do płukania rękawicy. Dwukrotne mycie nadwozia. Szampon super nie pozostawia plam na szybach, choć jest z woskiem. 3. Wytarcie auta do sucha przy pomocy kilku dużych ściereczek z mikrofibry ale nie takie po 2zł) 4. Użycie glinki + detailer (tu korzystam z zestawu MEGUIARS ZESTAW SMOOTH SURFACE CLAY KIT) + wycieranie mikrofibrą - lakier gładziutki jak szkło bez smoły i innych badziewi na przednich drzwiach i nie tylko. 5. Woskowanie lakieru (korzystam z zestawu MEGUIARS ZESTAW SMOOTH SURFACE CLAY KIT, w którym jest Cleaner Wax Liquid lub ostatni zakup FINISH KARE 1000P HI TEMP PASTE WAX. i po nałożeniu wosku szlifowanie mikrofibrą do uzyskania pięknego, lśniącego lakieru. Do opon używam POORBOY'S WORLD BOLD N BRIGHT TIRE DRESSING Do kokpitu i innych plastików używam POORBOY'S WORLD NATURAL LOOK - ładny matowy efekt Do szkła używam Clina. Czas jaki zajmuje mycie i woskowanie jakieś 4 godz. moze jakies zdjecia efektow swojej pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Alexander Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zapodam jakieś fotki do soboty. Właśnie szykuje się do czyszczenia autka. Zamówiłem nowe środki i będę testował. Sama firma pochodzi z USA. W nowym temacie podałem link do polskiej strony tej firmy. Osobiście korzystam z wyszukiwarki w ebayu więc znając nazwę produktu sam możesz sobie znaleźć, nie wiem co Cię zainteresuje... PiotrekP a możesz podać ceny w Stanach na produkty Megsa. W polsce też można kupić większe opakowania środków i np. rozlać i podzielić na mniejsze - czyści się środkami a niepotrzebne są piękne opakowania.(mam na myśli http://www.meguiars.pl/shop/index.php?cPath=51_53 . Są również inne dobre środki do detallingu aut nie koniecznie Megs. Na początek można zamówić pełnowartościowe testery i potestować/porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierki2 Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 (edytowane) Zapodam jakieś fotki do soboty. Właśnie szykuje się do czyszczenia autka. Zamówiłem nowe środki i będę testował. PiotrekP a możesz podać ceny w Stanach na produkty Megsa. W polsce też można kupić większe opakowania środków i np. rozlać i podzielić na mniejsze - czyści się środkami a niepotrzebne są piękne opakowania.(mam na myśli http://www.meguiars....php?cPath=51_53 . Są również inne dobre środki do detallingu aut nie koniecznie Megs. Na początek można zamówić pełnowartościowe testery i potestować/porównać. Ceny w USA są 2-3 krotnie niższe niż u nas w sklepie online i choćby na all.. Znając nazwę wyszukaj na ebayu zaznaczając po lewej "cały świat" i wyjdą Ci produkty Megsa z USA. Jedyny "-" to koszt wysyłki. Ja już tam zamawiałem, ale chcę jeszcze dokupić kilka rzeczy. Szukam chętnych żeby ograniczyć koszty i żeby inni mogli przez to też kupić też taniej. Na zamówienia założony jest osobny temat. Jeśli chodzi o duże opakowania to jeszcze na to nie patrzyłem. Nie wiem czy wszystko jest co chciałbym zamówić, ale patrząc wstępnie na ceny tych opakowań trzeba by było zebrać przynajmniej 10 osób na jeden produkt żeby się opłacało, a nie każdy chce kupić to co Ty lub ja. Zestawu z glinką nie kupisz w dużym opakowaniu, a w USA kosztuje to 59 zł a u nas 149 zł. Więc różnica jest znaczna. Zastanów się i napisz. Mieszkasz niedaleko więc jak przyjdzie paka z USA to mógłbyś od razu odebrać. Edytowane 28 Kwietnia 2011 przez PiotrekP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi