Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

klakson TIRA......139dB- dużo czy malo?

Gość niko_rz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam....

Mam pytanie do bardziej zaawansowanych w temacie Navarki, generalnie chodzi mi o to jaką moc w dB ma seryjny klakson w Navarze? bo powiem szczerze że troche korci mnie na allegro takie cosik

http://allegro.pl/item1071356715_klakson_sygnal_glosny_139_db_kompresor_fanfary.html

niby pisze ze ma do 139dB tylko ze mi to nic nie mówi bo nie wiem ile ma seryjny...

Jesli ktoś wie ile ma seryjny albo spodkał sie z takim wynalazkiem prosił bym o opinie..

Pzdr

W dniu 18.06.2010 o 12:38, niko_rz napisał:

Witam....

Mam pytanie do bardziej zaawansowanych w temacie Navarki, generalnie chodzi mi o to jaką moc w dB ma seryjny klakson w Navarze? bo powiem szczerze że troche korci mnie na allegro takie cosik

http://allegro.pl/it...or_fanfary.html

niby pisze ze ma do 139dB tylko ze mi to nic nie mówi bo nie wiem ile ma seryjny...

Jesli ktoś wie ile ma seryjny albo spodkał sie z takim wynalazkiem prosił bym o opinie..

Pzdr

a, że tak się spytam to skąd chcesz wziąć ciśnienie powietrza do jego zasilenia??a już doczytałem, że ma kompresor ;)

Gość bruteforce

Mi osobiscie klakson w navarze nie dosc ze tak jakby wydaje z siebie pare tonow ( chyba sie troszke popsul ) to na dodatek nie jest zbyt ciekawy do tego auta. Taki jakby wyciagneli go z samochodu zabawki :P

no to nic tylko taki system zaladowac ;)

horny

20100620043.jpg

elektrozawor cisnieniowy - zalacza i odlacza kompresor

20100620044.jpg

kompresor

20100620048.jpg

wlacznik impulsowy - zalacza elektrozawor odpalajacy horny

20100620045.jpg

butla 2.5 galona - wyprowadzenie dododatkowe do podlaczenia akcesorii

20100620046.jpg

manometr i glowny wlacznik systemu

20100620047.jpg

Gość szczureczek

Ciekawy system. Widziałem go kiedyś w USA. Ten dźwięk jest taki jak w pociągach? :whistle: Ogólnie z takimi systemami jest kiepsko jeżeli są podłączone pod zwykły klakson. Policjant kiedyś zabrał kumplowi dowód za coś takiego <_< Nie ma co się dziwić, bo jak mu zatrąbił w nocy o 23 między blokami to wszyscy w oknach stanęli, bo myśleli, że pociąg staje na stacji, a przecież u nich nie ma żadnych torów :rofl:

Takie coś masz? http://www.youtube.com/watch?v=BGYcnYLK_50&feature=related :devil:

Edytowane przez szczureczek

Koooooledzy ale BAJERY !!!

Ten klaksonik z allegro - nie warty kupna , sam taki kupiłem i od razu wyrzuciłem do piwnicy, zero przyrostu dżwięku. Jak chcesz mogę ci go dać!

Ja kupiłem fanfarę na 3 trąbki z kompresorem za ok. 100zł (allegro czy Norauto są dostepne na 100%). Móje zestaw ma odrębne zasilenia z akumularora, sterowanie z kalksonu na przekaźnikach. Naprawde duża frajda gdzieś sobie tak trąbnąć. :|

Szacun dla kolegi z tymi fanfarami i całym systemem nagłośnieniowym - daj znaka gdzie to skompletowałeś

W dniu 21.06.2010 o 10:00, tomcio15 napisał:

Szacun dla kolegi z tymi fanfarami i całym systemem nagłośnieniowym - daj znaka gdzie to skompletowałeś

ebay.com - caly system mozna zanabyc zwysylka do polski

Edytowane przez MKmario

Gość Artur5250

Podziwiam, podziwiam, tyle zachodu dla głupiego klaksonu (pompki, guziczki) Tylko gdzie i kiedy tego używać ? A te piękne chromowane trąbki pod maską po jednej wyprawie po za asfalt dokumentnie się zalepią błotem

W dniu 21.06.2010 o 17:50, Artur5250 napisał:

Podziwiam, podziwiam, tyle zachodu dla głupiego klaksonu (pompki, guziczki) Tylko gdzie i kiedy tego używać ? A te piękne chromowane trąbki pod maską po jednej wyprawie po za asfalt dokumentnie się zalepią błotem

horny to jedynie dodatek, kompresor i butla sluza do ew. pompowania kol i zalaczania blokady tylnego mostu

Edytowane przez MKmario

W dniu 23.06.2010 o 13:36, szczureczek napisał:

Czasami jest potrzeba głośniej trąbnąc :whistle:

:rolleyes2: