Gość niko_rz Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Witam.... Mam pytanie do bardziej zaawansowanych w temacie Navarki, generalnie chodzi mi o to jaką moc w dB ma seryjny klakson w Navarze? bo powiem szczerze że troche korci mnie na allegro takie cosik http://allegro.pl/item1071356715_klakson_sygnal_glosny_139_db_kompresor_fanfary.html niby pisze ze ma do 139dB tylko ze mi to nic nie mówi bo nie wiem ile ma seryjny... Jesli ktoś wie ile ma seryjny albo spodkał sie z takim wynalazkiem prosił bym o opinie.. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 W dniu 18.06.2010 o 12:38, niko_rz napisał: Witam.... Mam pytanie do bardziej zaawansowanych w temacie Navarki, generalnie chodzi mi o to jaką moc w dB ma seryjny klakson w Navarze? bo powiem szczerze że troche korci mnie na allegro takie cosik http://allegro.pl/it...or_fanfary.html niby pisze ze ma do 139dB tylko ze mi to nic nie mówi bo nie wiem ile ma seryjny... Jesli ktoś wie ile ma seryjny albo spodkał sie z takim wynalazkiem prosił bym o opinie.. Pzdr a, że tak się spytam to skąd chcesz wziąć ciśnienie powietrza do jego zasilenia??a już doczytałem, że ma kompresor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur5250 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 A po co taki klakson ? przecież tego się praktycznie nie używa. No chyba że kolega będzie wesela obrabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bruteforce Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Mi osobiscie klakson w navarze nie dosc ze tak jakby wydaje z siebie pare tonow ( chyba sie troszke popsul ) to na dodatek nie jest zbyt ciekawy do tego auta. Taki jakby wyciagneli go z samochodu zabawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 no to nic tylko taki system zaladowac horny elektrozawor cisnieniowy - zalacza i odlacza kompresor kompresor wlacznik impulsowy - zalacza elektrozawor odpalajacy horny butla 2.5 galona - wyprowadzenie dododatkowe do podlaczenia akcesorii manometr i glowny wlacznik systemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 (edytowane) Ciekawy system. Widziałem go kiedyś w USA. Ten dźwięk jest taki jak w pociągach? Ogólnie z takimi systemami jest kiepsko jeżeli są podłączone pod zwykły klakson. Policjant kiedyś zabrał kumplowi dowód za coś takiego Nie ma co się dziwić, bo jak mu zatrąbił w nocy o 23 między blokami to wszyscy w oknach stanęli, bo myśleli, że pociąg staje na stacji, a przecież u nich nie ma żadnych torów Takie coś masz? http://www.youtube.com/watch?v=BGYcnYLK_50&feature=related Edytowane 21 Czerwca 2010 przez szczureczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 no dzwiek na kolana kladzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomcio15 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Koooooledzy ale BAJERY !!! Ten klaksonik z allegro - nie warty kupna , sam taki kupiłem i od razu wyrzuciłem do piwnicy, zero przyrostu dżwięku. Jak chcesz mogę ci go dać! Ja kupiłem fanfarę na 3 trąbki z kompresorem za ok. 100zł (allegro czy Norauto są dostepne na 100%). Móje zestaw ma odrębne zasilenia z akumularora, sterowanie z kalksonu na przekaźnikach. Naprawde duża frajda gdzieś sobie tak trąbnąć. Szacun dla kolegi z tymi fanfarami i całym systemem nagłośnieniowym - daj znaka gdzie to skompletowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 (edytowane) W dniu 21.06.2010 o 10:00, tomcio15 napisał: Szacun dla kolegi z tymi fanfarami i całym systemem nagłośnieniowym - daj znaka gdzie to skompletowałeś ebay.com - caly system mozna zanabyc zwysylka do polski Edytowane 21 Czerwca 2010 przez MKmario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur5250 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Podziwiam, podziwiam, tyle zachodu dla głupiego klaksonu (pompki, guziczki) Tylko gdzie i kiedy tego używać ? A te piękne chromowane trąbki pod maską po jednej wyprawie po za asfalt dokumentnie się zalepią błotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 (edytowane) W dniu 21.06.2010 o 17:50, Artur5250 napisał: Podziwiam, podziwiam, tyle zachodu dla głupiego klaksonu (pompki, guziczki) Tylko gdzie i kiedy tego używać ? A te piękne chromowane trąbki pod maską po jednej wyprawie po za asfalt dokumentnie się zalepią błotem horny to jedynie dodatek, kompresor i butla sluza do ew. pompowania kol i zalaczania blokady tylnego mostu Edytowane 24 Czerwca 2010 przez MKmario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Czasami jest potrzeba głośniej trąbnąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 W dniu 23.06.2010 o 13:36, szczureczek napisał: Czasami jest potrzeba głośniej trąbnąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seed Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Kup Wuwuzele i sprawa załatwiona - bez kompresora, bez napięcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi