Gość murzynek2519 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 koledzy mam pytanko zrobilem autodiagnostyke w sposob jaki tu wyczytalem za pomoca spinacza wyszedl mi blad 21 nie wiem dokladnie co on oznacza ale z tego co udalo mi sie wyczytac na forum jest to cos powiazanego z pompa wtryskowa jakby ktos wiedzial wiecej prosze o pomoc;)) non toper swieci check autko sporo pali!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Kolego murzynek 2519. Blad nr21 z tlumaczeniem wedlug and pec to zawor czasu kata wtrysku w pompie wtryskowej. Znalazlem tez cos takiego ze blad nr21 to czujnik kontroli czasu wtrysku na pierwszym wtryskiwaczu sterujacym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 21 to zawór kąta wtrysku a 34 to czujnik wzniosu igły na pierwszym wtryskiwaczu Kiedyś było tam błędnie wpisane że 21 to wtryskiwacz i to prze zemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 a z moich obliczeń wynika że może to być powietrze w paliwie często ten błąd wyskakuje w zimie jak zamarza filtr no ale teraz jest w końcu lato:) kiedy był wymieniany filtr paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość murzynek2519 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 filtr paliwa jest nowka sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość murzynek2519 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 siemka moze mial ktos z was podobny problem wyskakuja bledy 18 i 21 na zwarke jest to powiazane z tego co wyczytalem z pompa paliwa duzo pali kopci swieci sie non toper kontrolka check moze ktos wie od czego zaczac????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 ja mam tez błąd 18 w swoim td p11 sprawdzałem na zwarcie.jak czytałem na forum ze to nastawnik w pompie paliwowej jest do czyszczenia koszty to w granicach 400 zł.a 21 błąd to nie wiem ,pewnie ktos inny z kolegów sie wypowie.wczesniej wymieniałem wtryskiwacz sterujacy bo był taki bład to koszt -nowy- 870 zł płaciłem chyba tanszego nie ma chyba ze ktos ma duze zniżki w hurtowniach.u mnie nie kopci obroty trzyma równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAREK66 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 18 nastawnik na pompie-czyszczenie 21 wtrysk sterujący -wymiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 21 to zawór kąta wtrysku w pompie a nie wtryskiwacz sterujący Tu jest błąd 34 jak jest uszkodzony czujnik wzniosu igły wtryskiwacza 18 to nastawnik Trzeba go wyczyścić oraz dotrzeć suwak na ośce w pompie współpracujący z nastawnikiem, Do tego ustawić prawidłowo dawkę wtrysku najlepiej na kompie w serwisie Boscha. Płukanie wnętrza pompy pistoletem do ropowania albo myjką ultradżwiękową też by było wskazane. Błąd 21 to często zapowietrzenie układu paliwowego w skutek zapchanego filtra paliwa lub nieszczelnych przewodów paliwowych Przeglądając tematy widzę że sporo osób po wymianie wtrykiwacza sterującego, jednak pozbywała się błędu 21, tak że jednak coś w tym jest. W sumie wtrysk sterujący jest odpowiedzialny za dawkę paliwa i podaje sygnał na zawór. Jak sygnał jet błędny, to i zawór wywala błąd nie mogąc ustalić odpowiedniego kąta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Murzynek męczy d.... już po raz kolejny z rymi kodami Jeden z jego tematów dosłownie o tym samym został już zamknięty. a i na Priv też odpisywałem Murzynek nie bądż aż tak namolny Wysil się i trochę sam poszukaj, a nie bawisz się w Jasia Pytalskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Połączyłem dwa tematy o tym samym. Proszę nie zakładać kolejnego takiego samego, tylko kontynuować w tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi