Gość Dzierbol Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 Witam wszystkich klubowiczów. Niedawno nabylem Sunny 91 r z Niemiec i mam w zwiazku z tym takie pytanie. W autku stuka mi cos w przednim zawieszeniu ale tylko przy ruszaniu i jak wjade w male dziurki (np tarka lub kocie lby) Stukanie wyraźnie jest wyczuwalne na podlodze auta. Sprawdzilem wiec wszystkie gumy i tuleje (łomem) i nic nie stuka. Jedynie co to prezy naciskaniu na przód autka wydostaje sie lekki stukot z okolic kielicha przedniego amortyzatora. Nie wiem czy to jest poduszka amortyzatora bo podczas jazdy udeżenie najbardziej czuc na podlodze. Pozdrawiam i prosze o pomoc. ps. a propos tematu dotyczącego spalania to mi autko pali 7 l w miescie przy jezdzie do 100 km /h a jak czasem z kims sie poscigam powiedzmy 20-30 % dystansu na pelnym bucie to wzrasta do 8l / 100 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcowy Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 Jeśli chodzi o przednie zawieszenie to powodów może być kilka. Najlepiej to sprawdzić podnosząc przód samochodu tak aby koło nie dotykało podłoża i mocno poruszać kołem na boki i góra dół. Z tego co opisałeś to wydaje mi się że to będzie sworzeń wachacza. Ale może to być też łącznik stabilizatora podobno jest to słaby punkt w sunnym. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dzierbol Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 Jak ruszam kolem to nic nie stuka. Co do lacznika to siedzi twardo (sprawdzalem łomem) a co do sworznia to nie wykluczam niego Podobnie jak poduszki mocowania kolumny zawieszenia....dzieki za info i w miare mozliwosci prosze o metote sprawdzenia takiej usterki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukaszka Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 ja obstawialbym laczniki stabilizatorow, te laczenia guma-metal nie wytrzymuja zbyt dlugo na naszych drogach, brat ma podobny problem i to na 100% sa laczniki (n14 '94), jakis czas temu wymuienialem tez w swojej p10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 Albo wyrobiona tuleja wahacza. Nie powoduje luzów, a hałasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 W mojei primerze też stukało przy ruszaniu i na nie równościach. Też sprawdzałem zawieszenie , tyle że nie te. Sprawdź zawieszenie , ale silnika. U mnie były wybite poduszki na silniku i tak nim bujało , że walił o nadwozie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dzierbol Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 jest jak beton no prawie poduszki sa ok jutro jade do nagen'a i wszystko sie wyjasni mam nadzieje. Co do łączn ików sprawdzilem i nei stujaą ale tuleje moga byc bo tego nie zobaczy sie tak na oko.....:-0 jak powiedza ze górne poduszki są ok to wymieniam wszystko co gumowe na dole w sumie nie wyniesie mnie to wiecej niz 80 zeta za strone :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.