Gość pasqal Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Witam, Dziś zauważyłem, że w mojej Serenie oba koła tylnej osi są lekko pochylone. Tak jakby samochód miał duże obciążenie. Samochód mam lekko ponad tydzień, więc ciężko mi ocenić jak było wcześniej. Trzy dni temu w miejsce tłumika z tyłu, został zainstalowany 43L zbiornik gazu. W sumie to zawsze parę kilogramów stałego obciążenia. Czy w waszych Serenkach koła tylnej osi również są pochylone, czy jest to oznaka jakiegoś większego problemu i dużych wydatków ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pocominick Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Na pewno popękał resor z włókna węglowego raczej do wymiany lub do wzmocnienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ARANCI Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Witam Może nie jestem specjalistą , ale kiedyś otarłem się przez kilka lat o mechanikę i moim zdaniem przy sztywnym moście nie ma mozliwosci rozchylania się kół tylnych. Oznaki takie mozna zauważyć przy zawieszeniu niezależnym kół tylnych lub przednich i zużytym zawieszeniu. Przy pękniętym lub słabym resorze pochyla sie nadwozie a nie koło. Pozdrawiam Witam, Dziś zauważyłem, że w mojej Serenie oba koła tylnej osi są lekko pochylone. Tak jakby samochód miał duże obciążenie. Samochód mam lekko ponad tydzień, więc ciężko mi ocenić jak było wcześniej. Trzy dni temu w miejsce tłumika z tyłu, został zainstalowany 43L zbiornik gazu. W sumie to zawsze parę kilogramów stałego obciążenia. Czy w waszych Serenkach koła tylnej osi również są pochylone, czy jest to oznaka jakiegoś większego problemu i dużych wydatków ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pocominick Opublikowano 17 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 Serena 2,0 ma zawieszenie nie zależne i resor poprzeczny stąd pochylenie kół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość QXs Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 A powiedz kolego jak masz sztywny most i padnięte łożyska koło się nie pochyli przypadkiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.