Gość Mario_N13 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Witam.Chodzi mi po głowie projekt mianowicie do mojego Nisma b12 gdzie mam gaznikowy 1.3 chcialbym wsadzic cos konkretniejszego.Myslalem na 2.0 ale chyba za duzo zabawy.I mam pytanko czy 1.6 16V 102km wejdzie pod moja maske czy trzeba przerabiac mocowania itp.Pozdro Ewentualnie czy głowica z 1.6 12V podejdzie do tego 1.3? I tak juz na marginesie czy polosie z 1.6 podejda do tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość conan_librarian Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie ale zastanów się czy nie łatwiej (i taniej) byłoby sprzedać b12 i kupić tego b13. "Nowy" 1.6 to koszt 2.5-3.5 tys. W swojej poprzedniej furze bawiłem się w swap i jeśli nie jesteś mechanikiem (ja nie jestem) albo nie masz dobrego znajomego z warsztatem to jest z tym trochę pierdzielenia a i efekt końcowy najczęściej gorszy niż w oryginale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 no i nowsze fajniejsze ładniejsze a koszty pewnie nie większe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.