wacuś Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Na wstępie witam wszystkich użytkowników klubu. Podczas wymiany radia zauważyłem wolną wtyczkę 5 pinowę - (biała kostka). Co można do niej podpiąć? Dziękuję za pomoc i pozdrawiam Micra K11 po face liftingu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek83_wawa Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Witam, Ja takiej chyba nie miałem jak demontowałem radio. Jest tam stałe 12V na tej wtyczce? Sprawdzałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pietruch86 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 ja taką kostkę miałem, ale musiałem ją wymontować bo mi nie pasowała do radia, bo do tej kostki podłącza się radio ale nie nie wszystkie maja właśnie takie wyjścia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacuś Opublikowano 29 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Napięć jeszcze nie sprawdzałem, zrobię to oczywiście. Do radia raczej nie wydaje mi się - ponieważ jest kostka ISO. Czyżby podłączenie do radia było zdublowane? Pamiętam, że w Nissanach przed kostką ISO, było płaskie gniazdo bodajże na 5 lub pinów. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demano Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Napięć jeszcze nie sprawdzałem, zrobię to oczywiście. Do radia raczej nie wydaje mi się - ponieważ jest kostka ISO. Czyżby podłączenie do radia było zdublowane? Pamiętam, że w Nissanach przed kostką ISO, było płaskie gniazdo bodajże na 5 lub pinów. Pozdrawiam To jest Kostka do radia. w tą kostkę wpina się kostke ISO do radia : http://allegro.pl/item1084977931_zlacze_iso_nissan_micra_patrol_primera_sunny_inne.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michas1987 Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 witaj,wczesniej musialo byc w tym samochodzie inne radio,wtyczka od zasilania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Do radia są łącznie 3 kostki, tak jak widać na zdjęciu przejściówki Nissan-ISO, do której link dał demano. Ta kostka jest od tylnych głośników i bodaj sterowania wysuwem anteny. Kiedyś w innym temacie rozpisałem kolory kabli instalacji radiowej, który za co odpowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacuś Opublikowano 11 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Odpisuje dopiero teraz, gdyż wcześniej nie miałem kiedy. Dziękuję wszystkim za pomoc, kostka rzeczywiście była od radia, od tylnych głośników. Poprzedni właściciel pociął część oryginalnej instalacji i na skrętkę podczepił kostkę ISO. Stąd moje zdziwienie. Jakby ciężko było zakupić przejściówkę za 6,00 zł i zrobić jak należy. Doprowadziłem instalacje do pełnej sprawności zgodnie ze schematem. Pozdrawiam. Zamykam temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.