wacuś Posted June 29, 2010 Share Posted June 29, 2010 Na wstępie witam wszystkich użytkowników klubu. Podczas wymiany radia zauważyłem wolną wtyczkę 5 pinowę - (biała kostka). Co można do niej podpiąć? Dziękuję za pomoc i pozdrawiam Micra K11 po face liftingu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Piotrek83_wawa Posted June 29, 2010 Share Posted June 29, 2010 Witam, Ja takiej chyba nie miałem jak demontowałem radio. Jest tam stałe 12V na tej wtyczce? Sprawdzałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pietruch86 Posted June 29, 2010 Share Posted June 29, 2010 ja taką kostkę miałem, ale musiałem ją wymontować bo mi nie pasowała do radia, bo do tej kostki podłącza się radio ale nie nie wszystkie maja właśnie takie wyjścia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacuś Posted June 29, 2010 Author Share Posted June 29, 2010 Napięć jeszcze nie sprawdzałem, zrobię to oczywiście. Do radia raczej nie wydaje mi się - ponieważ jest kostka ISO. Czyżby podłączenie do radia było zdublowane? Pamiętam, że w Nissanach przed kostką ISO, było płaskie gniazdo bodajże na 5 lub pinów. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
demano Posted July 1, 2010 Share Posted July 1, 2010 Napięć jeszcze nie sprawdzałem, zrobię to oczywiście. Do radia raczej nie wydaje mi się - ponieważ jest kostka ISO. Czyżby podłączenie do radia było zdublowane? Pamiętam, że w Nissanach przed kostką ISO, było płaskie gniazdo bodajże na 5 lub pinów. Pozdrawiam To jest Kostka do radia. w tą kostkę wpina się kostke ISO do radia : http://allegro.pl/item1084977931_zlacze_iso_nissan_micra_patrol_primera_sunny_inne.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest michas1987 Posted July 1, 2010 Share Posted July 1, 2010 witaj,wczesniej musialo byc w tym samochodzie inne radio,wtyczka od zasilania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felson Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Do radia są łącznie 3 kostki, tak jak widać na zdjęciu przejściówki Nissan-ISO, do której link dał demano. Ta kostka jest od tylnych głośników i bodaj sterowania wysuwem anteny. Kiedyś w innym temacie rozpisałem kolory kabli instalacji radiowej, który za co odpowiada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacuś Posted July 11, 2010 Author Share Posted July 11, 2010 Odpisuje dopiero teraz, gdyż wcześniej nie miałem kiedy. Dziękuję wszystkim za pomoc, kostka rzeczywiście była od radia, od tylnych głośników. Poprzedni właściciel pociął część oryginalnej instalacji i na skrętkę podczepił kostkę ISO. Stąd moje zdziwienie. Jakby ciężko było zakupić przejściówkę za 6,00 zł i zrobić jak należy. Doprowadziłem instalacje do pełnej sprawności zgodnie ze schematem. Pozdrawiam. Zamykam temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.