Gość pietruch86 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Witam wszystkich, mam pytanie. Pewnego dnia zobaczyłem ze w zbiorniku spryskiwaczy nie ma płynu, wyciekł- co świadczy o tym plama na ziemi. Odkręciłem kilka śrubek i zobaczyłem że płyn wycieka od spodu pompki...to znaczy pompka działa normalnie po uruchomieniu drążka przy kierownicy, a płyn wycieka "u nasady" w zbiorniku, czyli w miejscu gdzie pompka łączy się ze zbiornikiem. Czy będę musiał wymienić całą pompkę?, co mogło się stać?. Można to jakoś "szybko naprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bubar Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 wyjmij kolego pompkę i zobacz czy nie ma na niej uszczelki, takiej między zbiorniczkiem a pompką.. zawsze tak na szybko to możesz spróbować z jakimś zimeringiem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pietruch86 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 no rzeczywiście była tam uszczelka, i pompke dało wyciągnąć się fajnie śrubokrętem. Musiałem najechać na dziurę i pompka po prostu wysunęła się do góry i dlatego kapało. Dzięki wielkie kolego.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 3 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 miałem to samo choć i zbiorniczek sito ,,, ale z pod pompki też ciekło i ja bym wsadził osmarował jakimś silikonem albo patexem lepiej sie zachowuje podklejałem spojler i jest dalej taki przezroczysty i trzyma a silikon ,,,odpadł ,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.