Lobo Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Witam, zamierzam sie z zakupem cb radia, wiem i wyczytałem tu tyle, uniden 520 radio to a antena? ma byc stosunkowo krotka i magnesowa. generalnie jak najkrótszą i chciałbym żeby cena za zestaw nie przekroczyła 350pln, radio można wyczaić za 220-240pln na aledrogo.... Jak jest z przepisami prawa odnoscnie tego radia, sprzedawać nie mozna ale w aucie mozna miec? zakup za jakis czas.... najpierw porządki z lpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Dobra i nie droga antenka dobrze współdziałająca z Uniden 520 to Sirio ML 145 na magnesie. Zestaw sprawdzony przez wiele mobilków Co do legalności to nie masz się czym przejmować puki misiaki nie mają prawa sprawdzania legalnością CB. Miała wejść ustawa że mogli sprawdzać CB i Nawigacje ale projekt upadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo Opublikowano 30 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 no miodzio tylko ten bat ma 145cm jak rozumiem... a ja raczej myślałem o jakiejś antenie maks 100cm, a nawet krótszej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bzyku888 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 jak zakupisz taką krótką to nie będziesz miał dobrego zasięgu Ja też mam primierke i mam sirio ale bat ma 100cm. i nie wygląda to źle a i nawed przy ponad 200 się dobrze trzyma;]. Oczywiście możesz kupić krótką antene ale żeby mieć odpowiednią jakość to trzeba wydać dużo kasy i kupić przynajmniej presidenta. Kiedyś przez jakiś czas jeździłem na takiej krótkiej antence i zasięg był makabryczny . A co do sirio to spokojnie się mieści w bagażniku primy i nawet nie przeszkadza;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Tak jak kolega napisał. Krótkiej nie ma co, no chyba że na tira. W normalnych osobówkach im dłuższa tym lepsza bo lepiej "zbiera" ale wiadomo nikt 2 metrowego bata nie zamontuje Sirio możesz spokojnie montować, mostów i gałęzi nie będzie haczyć a sygnał będzie dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mllodzian Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 czyli koledzy tak jak napisaem w temacie midland 200 będzie ok? tzn. siro 145 ml wystarczy na pierwszy zestaw? antenka dobra więc na radiu można skręcić trochę bardziej i odbiór będzie możliwy? dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bzyku888 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 jeśli chodzi o radio to raczej z tańszych to kup unidena ;] ja w służbowych mam midlandy i straszna kaszana przynajmniej dla mnie jak się przesiadam z unidena;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 ja w swojej p11 mam alana 102 i antenę wilson ok. 1m długa. działa całkiem fajnie i niemam zamiaru zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ace-mati Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Ja w swojej P10 mam Unidena 520xl + Sirio 145 na magnesie i jest super, i myślę że cena za taki zestaw jest kusząco niska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 jakbyś miał chęć na INTEKA M-150 to daj mi znać przez PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Intek jest do bani, szumy w mieście zbiera. Montowałem go ostatnio szwagrowej, dobrze wyregulowałem i w mieście żadna rewelacja a na trasie w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 10 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 Kolego kup sobie taki zestaw i będziesz zadowolony: uniden 520 (cb radio) i antenę (sirio omega): http://www.allegro.pl/item1100838349_antena_magnetyczna_cb_omega_mag_sirio_metrowa.html Wyrobisz się spokojnie w 350 zł i nie będziesz narzekał. Unideny chodzą po 220-230 zł, trzeba tylko poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi