Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

CB do P11GT budżetowe ;)

Lobo
 Share

Recommended Posts

Witam, zamierzam sie z zakupem cb radia, wiem i wyczytałem tu tyle, uniden 520 radio to a antena?

ma byc stosunkowo krotka i magnesowa. generalnie jak najkrótszą i chciałbym żeby cena za zestaw nie przekroczyła 350pln, radio można wyczaić za 220-240pln na aledrogo....

Jak jest z przepisami prawa odnoscnie tego radia, sprzedawać nie mozna ale w aucie mozna miec?

zakup za jakis czas.... najpierw porządki z lpg ;)

Dobra i nie droga antenka dobrze współdziałająca z Uniden 520 to Sirio ML 145 na magnesie.

Zestaw sprawdzony przez wiele mobilków :)

Co do legalności to nie masz się czym przejmować puki misiaki nie mają prawa sprawdzania legalnością CB. Miała wejść ustawa że mogli sprawdzać CB i Nawigacje ale projekt upadł.

no miodzio tylko ten bat ma 145cm jak rozumiem... a ja raczej myślałem o jakiejś antenie maks 100cm, a nawet krótszej....

Guest bzyku888

jak zakupisz taką krótką to nie będziesz miał dobrego zasięgu :rolleyes2: Ja też mam primierke i mam sirio ale bat ma 100cm. i nie wygląda to źle a i nawed przy ponad 200 się dobrze trzyma;]. Oczywiście możesz kupić krótką antene ale żeby mieć odpowiednią jakość to trzeba wydać dużo kasy i kupić przynajmniej presidenta. Kiedyś przez jakiś czas jeździłem na takiej krótkiej antence i zasięg był makabryczny :( . A co do sirio to spokojnie się mieści w bagażniku primy i nawet nie przeszkadza;]

Tak jak kolega napisał. Krótkiej nie ma co, no chyba że na tira. W normalnych osobówkach im dłuższa tym lepsza bo lepiej "zbiera" ale wiadomo nikt 2 metrowego bata nie zamontuje B)

Sirio możesz spokojnie montować, mostów i gałęzi nie będzie haczyć a sygnał będzie dobry :P

czyli koledzy tak jak napisaem w temacie midland 200 będzie ok? tzn. siro 145 ml wystarczy na pierwszy zestaw? antenka dobra więc na radiu można skręcić trochę bardziej i odbiór będzie możliwy? dobrze rozumiem?

Guest bzyku888

jeśli chodzi o radio to raczej z tańszych to kup unidena ;] ja w służbowych mam midlandy i straszna kaszana przynajmniej dla mnie jak się przesiadam z unidena;]

ja w swojej p11 mam alana 102 i antenę wilson ok. 1m długa. działa całkiem fajnie i niemam zamiaru zmieniać.

Ja w swojej P10 mam Unidena 520xl + Sirio 145 na magnesie i jest super, i myślę że cena za taki zestaw jest kusząco niska.

jakbyś miał chęć na INTEKA M-150 to daj mi znać przez PW.

Intek jest do bani, szumy w mieście zbiera. Montowałem go ostatnio szwagrowej, dobrze wyregulowałem i w mieście żadna rewelacja a na trasie w porządku.

Kolego kup sobie taki zestaw i będziesz zadowolony: uniden 520 (cb radio) i antenę (sirio omega):

http://www.allegro.pl/item1100838349_antena_magnetyczna_cb_omega_mag_sirio_metrowa.html

Wyrobisz się spokojnie w 350 zł i nie będziesz narzekał. Unideny chodzą po 220-230 zł, trzeba tylko poszukać.