Gość kadlub Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Mam problem ponieważ mój sunny (n14 1,4 benzyna w gazie 95r) dusi się na benzynie. Objawia to sie tym że po dodaniu gazu zachowuje sie tak jak by nie miał paliwa moge mu wsisnąc pedał gazu do końca a on bedzie miał takie same obroty dopiero po pewnym czasie wskączą odpowiednie. podczas jazy szarpie potrafi mieć pedał w podłodze a on zwalnia i zaczyna szarpać potrafi tez czasem strzelić z obudowy filtru powietrza. wymieniałem mu świece przewody i kopółke aparatu zapłonowego oraz filtr benzyny i powietrza. i nie wiem czy to wina pompki czy moze wtrysków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Szukaj gdzieś pękniętej rurki podciśnienia. To samo miałem w innym aucie i już nawet chciałem wyjmować bak. Na lpg miałem wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 a jaki masz gaz ,,, odepnij aku na 24 -48h RESET Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Guli Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Też tak miałem w swoim sunny i po tygodniu poszła pompa paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kadlub Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 ja już tak mam z pare miesięcy. to nic nie da bo juz tak miał robione ale to wtedy by były ślady ze gdzieś przecieka. chyba ze ta rurka jest w baku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cardi Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 ZObacz czy jakaś rurka od podciśnienia nie zsuneła się, może przy jakiejś naprawie ktoś Ci ja obruszył. ja tak kiedyś miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kadlub Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 a gdzie taka rurka moze być bo przy pompce wszystkie były ok bo ja wyjmowałem i sprawdzałem. więc nie wiem ona moze być gdzieś przy silniku ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cardi Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 jak dobrze pamiętam to była gdzieś po lewej stronie, jak otworzysz maskę. Troch dawno to było i tak szczegółowo nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kadlub Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 a to jak by była nie szczelna to by chyba jakieś polamy benzyny były a ja zadnych nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pajek Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Jeśli dzieje się tak na bęzynie na na LPG ok to przepływomierz. Miałem tak jak wyczyściłem przepływke gwoździem ze szmatką i urwałem żarnik (150zl ała). Na gazie ok, na PB nie wchodził na wysokie dusząc się. Kiedyś słyszałem ze można wprowadzić sunnego w tryb awaryjny,odpiąć kabel od przepływki, sciagąć klemę, wypić spokojnie piwko, założyć i odpalić czekając aż wentylator na chłodnicy włączy się i wyłączy po czym zgasić. Teoretycznie powinien przejść w tryb awaryjny i chodzić na całym zakresie obrotów. Wszystkie odbiorniki prądu powinny być wyłączone. Informacje taką uzyskałem w znanym wrocławkim sklepie z częściami do nyski od Faceta który wydawał się fachurą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi